Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové řezy s rybízovým džemem
Kokosový piškot s pikantní rybízovou marmeládou
ZDROJ: Artur Rogalski / Moje Gotowanie
sdílet:

Kokosové řezy s rybízovým džemem

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7874 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 712 g
Tuky 491 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který kombinuje lehoučký piškot s výrazným rybízovým džemem, netradiční sladkou nádivkou a kokosem, dokazuje, že protiklady se přitahují!

Suroviny

Na piškot
vejce 5 ks
sůl 1 špetka
škrob 50 g
kukuřičný nebo bramborový
rostlinný olej 1 PL
voda 1 PL
horká
kypřicí prášek do pečiva 5 g
Na kokosovou nádivku
starší
mléko 750 ml
máslo 300 g
Na posypku
Na dokončení
rybízový džem

Postup

1

Připravte piškot. Bílky pečlivě oddělte od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha. Snižte otáčky a postupně po lžících zašlehejte 200 g cukru a nakonec přidejte i žloutky.

2

Do hmoty nalijte 1 lžíci oleje a 1 lžíci horké vody a vše jemně promíchejte stěrkou.

3

Mouku a škrob prosejte přes síto a postupně jemně zapracujte do těsta.

4

Hotové těsto nalijeme do formy o rozměrech 25 x 35 cm vyložené pečícím papírem.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35–40 minut.

6

Připravte sladkou nádivku. Rohlíky zalijte 500 ml studeného mléka a nechte nasáknout. Když změknou, důkladně je rozmixujte.

7

Zbylých 250 ml mléka nalijte do hrnce a svařte spolu se 100 g cukru. Přidejte rozmixované rohlíky, strouhaný kokos a vanilkový cukr. Za stálého míchání vařte 5 minut a poté nechte kokosovou hmotu vychladnout.

8

Během chladnutí vyšleháme máslo do pěny, a po lžících do něj postupně zašleháme kokosovou hmotu.

9

Na kokosovou posypku na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cukr, zamíchejte a zahřívejte na mírném plameni. Poté vsypte kokos a za stálého míchání dále opékejte, dokud kokos nezezlátne. Dejte stranou mírně vychladnout.

10

Vychladlý piškot vodorovně rozkrojte na dva pláty. První potřete rybízovým džemem a polovinou náplně. Přikryjte druhým plátem a potřete zbytkem krému a nakonec posypte mírně nahřátou kokosovou posypkou a lehce přitlačte, aby se na krém přilepila.

11

Dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice.

Foto / Zdroj: Artur Rogalski / Moje Gotowanie

 

Související články

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč