Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosové řezy s rybízovým džemem
Kokosový piškot s pikantní rybízovou marmeládou
ZDROJ: Artur Rogalski / Moje Gotowanie
sdílet:

Kokosové řezy s rybízovým džemem

4.3/5 Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7874 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 712 g
Tuky 491 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert, který kombinuje lehoučký piškot s výrazným rybízovým džemem, netradiční sladkou nádivkou a kokosem, dokazuje, že protiklady se přitahují!

Suroviny

Na piškot
vejce 5 ks
sůl 1 špetka
škrob 50 g
kukuřičný nebo bramborový
rostlinný olej 1 PL
voda 1 PL
horká
kypřicí prášek do pečiva 5 g
Na kokosovou nádivku
starší
mléko 750 ml
máslo 300 g
Na posypku
Na dokončení
rybízový džem

Postup

1

Připravte piškot. Bílky pečlivě oddělte od žloutků. Bílky vyšlehejte se špetkou soli dotuha. Snižte otáčky a postupně po lžících zašlehejte 200 g cukru a nakonec přidejte i žloutky.

2

Do hmoty nalijte 1 lžíci oleje a 1 lžíci horké vody a vše jemně promíchejte stěrkou.

3

Mouku a škrob prosejte přes síto a postupně jemně zapracujte do těsta.

4

Hotové těsto nalijeme do formy o rozměrech 25 x 35 cm vyložené pečícím papírem.

5

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35–40 minut.

6

Připravte sladkou nádivku. Rohlíky zalijte 500 ml studeného mléka a nechte nasáknout. Když změknou, důkladně je rozmixujte.

7

Zbylých 250 ml mléka nalijte do hrnce a svařte spolu se 100 g cukru. Přidejte rozmixované rohlíky, strouhaný kokos a vanilkový cukr. Za stálého míchání vařte 5 minut a poté nechte kokosovou hmotu vychladnout.

8

Během chladnutí vyšleháme máslo do pěny, a po lžících do něj postupně zašleháme kokosovou hmotu.

9

Na kokosovou posypku na pánvi rozehřejte máslo, přidejte cukr, zamíchejte a zahřívejte na mírném plameni. Poté vsypte kokos a za stálého míchání dále opékejte, dokud kokos nezezlátne. Dejte stranou mírně vychladnout.

10

Vychladlý piškot vodorovně rozkrojte na dva pláty. První potřete rybízovým džemem a polovinou náplně. Přikryjte druhým plátem a potřete zbytkem krému a nakonec posypte mírně nahřátou kokosovou posypkou a lehce přitlačte, aby se na krém přilepila.

11

Dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice.

Foto / Zdroj: Artur Rogalski / Moje Gotowanie

 

Související články

Apetit magazín