Chceme vám ukázat, že i s malým rozpočtem se dají připravit skvělé pokrmy, které zasytí, jsou chutné a svým složením v rámci možností vyvážené. Vařit s omezeným rozpočtem totiž znamená vařit chytře, třeba v klasickém ragú ubrat na mase a přidat na zelenině.
Suroviny
Postup
Cibuli orestujte ve velké pánvi na lžíci rostlinného oleje, aby začala hnědnout. Přidejte maso, opékejte a vařečkou jej rozbíjejte. Vsypte mrkev a také ji opečte. Přidejte protlak a krátce opečte. Přilijte vývar (máte-li) nebo vodu, worcester, přisypte bylinky a vařte, aby mrkev změkla a tekutina se odvařila.
Brambory očistěte, nakrájejte na klínky, promíchejte se zbylým olejem, osolte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte dozlatova cca 30 minut.
NĚCO NAVÍC
Při nákupu surovin jsme utratili 50 Kč, nezapočítali jsme vývar, který pohodlně uvaříte z odřezků zeleniny či masa, ani petrželku na ozdobu, která vám zdarma může růst na okně.