Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové ragú s klobáskami
Houbové ragú s klobáskami
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Houbové ragú s klobáskami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 49 g
Tuky 197 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvou klobásku nemusíte nutně pouze grilovat, dá se z ní totiž připravit i toto vynikající rychlé ragú. Určitě přijde vhod jako rodinná večeře, nebo jako party jídlo na sešlost s partou přátel. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
mrkev 1 ks
nastrouhaná
jarní cibulka 3 ks
najemno nakrájená
česnek 2 stroužky
utřené
nakrájené nadrobno
oregano 1 ČL
sušené
fenyklová semínka 1 ČL
sůl
vepřové, vymačkané ze střívek
voda 100 ml
pepř
čerstvě mletý
nebo těstoviny či kuskus, k podávání

Postup

1

Ve větším hrnci na mírném ohni rozehřejte olej. Přidejte nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, česnek, nadrobno nakrájené houby, sušené oregano, fenyklová semínka a špetku soli. Společně za občasného míchání nechte restovat asi 5 minut.

2

Do kořeněné houbové směsi přidejte klobásy vymačkané ze střívek a opékejte dozlatova.

3

Poté přidejte nakrájená rajčata a kečup, osolte a přilejte asi 100 ml vody.

4

Snižte oheň na minimum, přiklopte a nechte za občasného promíchání zredukovat a zhoustnout. Bude to trvat asi 20 minut.

5

Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovou kaší, těstovinami nebo kuskusem.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín