Čerstvou klobásku nemusíte nutně pouze grilovat, dá se z ní totiž připravit i toto vynikající rychlé ragú. Určitě přijde vhod jako rodinná večeře, nebo jako party jídlo na sešlost s partou přátel.
Suroviny
Postup
Ve větším hrnci na mírném ohni rozehřejte olej. Přidejte nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, česnek, nadrobno nakrájené houby, sušené oregano, fenyklová semínka a špetku soli. Společně za občasného míchání nechte restovat asi 5 minut.
Do kořeněné houbové směsi přidejte klobásy vymačkané ze střívek a opékejte dozlatova.
Poté přidejte nakrájená rajčata a kečup, osolte a přilejte asi 100 ml vody.
Snižte oheň na minimum, přiklopte a nechte za občasného promíchání zredukovat a zhoustnout. Bude to trvat asi 20 minut.
Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovou kaší, těstovinami nebo kuskusem.
Zdroj: BBC Good Food