„Na nápad připravit rychlou verzi boloňského ragú mě přivedla Nigella Lawson. Už v televizi vypadalo skvěle, a když jsem ho uvařila, pochopila jsem, proč se nad ním Nigella rozplývala,“ říká redaktorka Darinka. My dodáváme, že během vánočních příprav vám tahle večeře nejednou vytrhne trn z paty.
Suroviny
1 V hrnci rozehřejte olej, opečte na něm slaninu a nechte zesklovatět česnek. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opékejte a vařečkou drťte na kousky. Osolte a opepřete, přidejte karamelizovanou cibuli, marsalu, rajčata z konzervy a čočku, přilijte vývar nebo víno a promíchejte.
2 Přiveďte k varu, promíchejte, ztlumte plamen a za občasného míchání 10 minut vařte. Dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a posypte čedarem.
NĚCO NAVÍC
Podávejte s tortillovými plackami, rýží, těstovinami nebo jen s pečivem. Potřebujete-li do svého jídelníčku propašovat více zeleniny, přidejte k masu ještě nastrouhanou mrkev nebo cuketu (nebo obojí), orestujte a pokračujte dále podle receptu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 večeří z konzervy plus tipy, jak dobře uvařit ze zásob ve spíži(30 receptů)
- Tacos krok za krokem: Jednoduché mexické jídlo, které má mnoho obměn(21 receptů)
- Jak si pojistit blahobyt v dalším roce aneb 21 receptů na tradiční novoroční čočku!(21 receptů)
- Trojboj o nejlepší boloňskou omáčku: Jana Florentýna Zatloukalová a dva šéfkuchaři(10 receptů)