0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2649 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 66 g
Tuky 186 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na nápad připravit rychlou verzi boloňského ragú mě přivedla Nigella Lawson. Už v televizi vypadalo skvěle, a když jsem ho uvařila, pochopila jsem, proč se nad ním Nigella rozplývala,“ říká redaktorka Darinka. My dodáváme, že během vánočních příprav vám tahle večeře nejednou vytrhne trn z paty. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
na kostičky
česnek 2 stroužky
nasekané
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibule karamelizovaná 75 g
cibulová marmeláda – domácí / kupovaná
marsala 80 ml
dezertní víno
konzervovaná rajčata krájená 400 g
vývar hovězí 200 ml
lze nahradit červeným vínem
strouhaný

1 V hrnci rozehřejte olej, opečte na něm slaninu a nechte zesklovatět česnek. Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opékejte a vařečkou drťte na kousky. Osolte a opepřete, přidejte karamelizovanou cibuli, marsalu, rajčata z konzervy a čočku, přilijte vývar nebo víno a promíchejte.

2 Přiveďte k varu, promíchejte, ztlumte plamen a za občasného míchání 10 minut vařte. Dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a posypte čedarem.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s tortillovými plackami, rýží, těstovinami nebo jen s pečivem. Potřebujete-li do svého jídelníčku propašovat více zeleniny, přidejte k masu ještě nastrouhanou mrkev nebo cuketu (nebo obojí), orestujte a pokračujte dále podle receptu. 

VIDEORECEPT:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč