0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4502 kcal
Bílkoviny 277 g
Sacharidy 192 g
Tuky 266 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koncentrovaná chuť Itálie!

Suroviny

olivový olej panenský 6 PL
či jiná sušená slanina
cibule 2 ks
střední, nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
mrkev 100 g
nadrobno
řapíkatý celer 100 g
nadrobno
odblaněná
vepřové maso mleté 200 g
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy po 400 g
rajčatový protlak 400 g
koncentrovaný (viz Tipy & triky)
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 svazek
otrhané listy
tagliatelle
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C.

2

Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte ji v pánvi na polovině oleje.

3

Po 4 minutách přisypte cibuli a česnek a opékejte další 2 minuty dosklovita.

4

Přidejte mrkev a celer a míchejte ještě 2 minuty.

5

Přidejte zbylý olej, játra a po minutě maso. Během míchání drťte vařečkou hrudky masa. Opékejte asi 5 minut.

6

Zalijte vínem a zprudka přiveďte k varu.

7

Vmíchejte rajčata, protlak, osolte a opepřete. Vmíchejte polovinu bazalky a dejte do trouby bez poklice asi na 4 hodiny.

8

Pak omáčku přesuňte na sporák, přidejte smetanu, přiveďte k varu a případně dosolte.

9

Vypněte, vmíchejte zbylou bazalku a příslušnou část podávejte s tagliatelle. Zbytek po vychladnutí zamrazte na jindy.

TIPY & TRIKY

  • Koncentrovaný rajčatový protlak (ze 6 kg rajčat vznikne 1 kg protlaku) koupíte v prodejnách s italskými lahůdkami. 
  • Lze nahradit Tomato Paste, kterou koupíte všude.
  • Ragú rozdělte do sáčků po 225 g. Toto množství vystačí na těstoviny pro dvě osoby.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč