Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dokonalé boloňské ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 73
Více než dvě hodiny Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4502 kcal
Bílkoviny 277 g
Sacharidy 192 g
Tuky 266 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koncentrovaná chuť Itálie! Dokonalé boloňské ragú vyžaduje dostatek času a kvalitní suroviny. Pokud toto všechno máte, pak vás skvělý výsledek nemine. Boloňskou omáčkou přelijte tagliatelle nebo ji použijte na špagety. A jestli hledáte ten nejlepší recept, pak tady je ten náš!

Suroviny

olivový olej panenský 6 PL
či jiná sušená slanina
střední, nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno
mrkev 100 g
nadrobno
řapíkatý celer 100 g
nadrobno
odblaněná
koncentrovaný (viz Tipy & triky)
sůl
pepř
čerstvě mletý
bazalka 1 svazek
otrhané listy
tagliatelle
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C.

2

Slaninu nakrájejte na nudličky a opečte ji v pánvi na polovině oleje.

3

Po 4 minutách přisypte cibuli a česnek a opékejte další 2 minuty dosklovita.

4

Přidejte mrkev a celer a míchejte ještě 2 minuty.

5

Přidejte zbylý olej, játra a po minutě maso. Během míchání drťte vařečkou hrudky masa. Opékejte asi 5 minut.

6

Zalijte vínem a zprudka přiveďte k varu.

7

Vmíchejte rajčata, protlak, osolte a opepřete. Vmíchejte polovinu bazalky a dejte do trouby bez poklice asi na 4 hodiny.

8

Pak omáčku přesuňte na sporák, přidejte smetanu, přiveďte k varu a případně dosolte.

9

Vypněte, vmíchejte zbylou bazalku a příslušnou část podávejte s tagliatelle. Zbytek po vychladnutí zamrazte na jindy.

TIPY & TRIKY

  • Koncentrovaný rajčatový protlak (ze 6 kg rajčat vznikne 1 kg protlaku) koupíte v prodejnách s italskými lahůdkami. 
  • Lze nahradit Tomato Paste, kterou koupíte všude.
  • Ragú rozdělte do sáčků po 225 g. Toto množství vystačí na těstoviny pro dvě osoby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč