Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rakytníkový džem
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Na 5 sklenic po 350 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5326 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 1089 g
Tuky 90 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkokyselý rakytníkový džem je skvělý do jogurtu, na chleba s máslem, k lívanečkům, k masu i sýrům.

Suroviny

pomerančová šťáva 100 ml
želírovací cukr 1 kg
1:1

Postup

1

Navažte 1,5 kg plodů rakytníku, přeberte je a umyjte.

2

Rakytník nasypte do hrnce a přilijte 100 ml pomerančové šťávy. Postavte na mírný oheň, přiveďte k varu a zvolna vařte 10 minut.

3

Protřete rakytník přes velmi jemné síto. Vzniklou dřeň a 1 kg želírovacího cukru 1:1 dejte do čistého hrnce, promíchejte, přiveďte k varu a zprudka vařte 4–5 minut. Nalijte do 5 sterilizovaných sklenic o objemu zhruba 350 ml, ihned uzavřete a nechte vychladnout. Uchovávejte v chladnější místnosti, v suchu a temnu. Vydrží cca 1 rok.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč