0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 70
Do 10 minut Velmi snadné Na 4-6 sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4721 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 1010 g
Tuky 53 g
Vláknina 193 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat – v dobré kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale tuhle nikde nekoupíte! Recept máme od čtenářky Heleny Salvetové z Prahy.

Suroviny

červený rybíz 1 kg
ocet 250 ml
krupicový cukr 650 g
skořice 1 ks
celá
hřebíček 3 ks

1Rybíz přeberte a otrhejte, všechny pomačkané nebo zkažené bobulky vyhoďte. Do většího hrnce dejte svařit 250ml vody s octem, přisypte  rybíz, zamíchejte a hned sceďte.

2Do širšího kastrolu dejte 150 ml vody, cukr, koření a scezený rybíz a nechte asi 10 minut vařit.

3Ještě horké plňte do vyvařených, nahřátých skleniček, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uložte v chladu a temnu.

NĚCO NAVÍC

Takto připravený rybíz chutná výborně jako náhrada za brusinky k sýrům, pečeným i grilovaným masům, ke svíčkové pečeni nebo k játrům na grilu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jídla, která by měl znát každý dobrý kuchař
  • Kvízy

KVÍZ: Jídla, která by měl znát každý dobrý kuchař

Můžete umět vařit dokonale českou kuchyni, ale skvělého kuchaře z vás udělá až cesta kolem světa. Na tu se nemusíte vydat žádným dopravním prostředkem, koření a exotické ingredience vás přenesou kam jen budete chtít! Zkuste si náš kvíz, ať...
Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků
  • Suroviny

Strouhanka panko: tajemství křupavých řízků

Milujete dokonale křupavé řízky, zatím se vám však nepovedlo přesně takové usmažit? Zkuste na jejich obalení použít panko strouhanku a uvidíte, že k té klasické se už nejspíš nevrátíte. V čem je rozdíl a jak si ji snadno a levně připravit...

Obchod Apetit