Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 4-6 sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4721 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 1010 g
Tuky 53 g
Vláknina 193 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat – v dobré kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale tuhle nikde nekoupíte! Recept máme od čtenářky Heleny Salvetové z Prahy.

Související recepty

Suroviny

červený rybíz 1 kg
ocet 250 ml
krupicový cukr 650 g
skořice 1 ks
celá
hřebíček 3 ks

1Rybíz přeberte a otrhejte, všechny pomačkané nebo zkažené bobulky vyhoďte. Do většího hrnce dejte svařit 250ml vody s octem, přisypte  rybíz, zamíchejte a hned sceďte.

2Do širšího kastrolu dejte 150 ml vody, cukr, koření a scezený rybíz a nechte asi 10 minut vařit.

3Ještě horké plňte do vyvařených, nahřátých skleniček, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uložte v chladu a temnu.

NĚCO NAVÍC

Takto připravený rybíz chutná výborně jako náhrada za brusinky k sýrům, pečeným i grilovaným masům, ke svíčkové pečeni nebo k játrům na grilu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit