Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybíz à la brusinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 146
Do 20 minut Velmi snadné Na 4-6 sklenic

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4721 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 1010 g
Tuky 53 g
Vláknina 193 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat – v dobré kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale tuhle nikde nekoupíte! Recept na rybíz à la brusinky máme od čtenářky Heleny Salvetové z Prahy. Hotový je za dvacet minut a z kila připravíte 4-6 skleniček. Brusinky z červeného rybízu přidejte ke svíčkové omáčce i k jemným sýrům.

Suroviny

Postup

1

Rybíz přeberte a otrhejte, všechny pomačkané nebo zkažené bobulky vyhoďte. Do většího hrnce dejte svařit 250 ml vody s octem, přisypte rybíz, zamíchejte a hned sceďte.

2

Do širšího kastrolu dejte 150 ml vody, cukr, koření a scezený rybíz a nechte asi 10 minut vařit.

3

Ještě horké plňte do vyvařených, nahřátých skleniček, zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Uložte v chladu a temnu.

NĚCO NAVÍC

Takto připravený rybíz chutná výborně jako náhrada za brusinky k sýrům, pečeným i grilovaným masům, ke svíčkové pečeni nebo k játrům na grilu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...