0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3072 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 254 g
Tuky 169 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letní zelenina s voňavou bylinkovou pokličkou

Suroviny

lilek 2 ks
střední
paprika červená 2 ks
paprika zelená 1 ks
olivový olej panenský 6 PL
cibule 2 ks
střední, nahrubo
česnek 2 stroužky
nasekaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
bazalka 1 hrst
velká, nasekaná
s bílou plísní, na kostky
toustový chléb 350 g
bez kůrky
pesto 1 PL
zelené
petrželka 1 PL
nasekaná
bazalka 1 PL
nasekaná
pažitka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Lilky a cukety překrojte podélně napůl a pak na 2cm plátky. Pokrájejte papriky.

2 Rozehřejte 5 lžic oleje a zvolna na něm 8–10 minut opékejte cibuli, ke konci přidejte česnek. Přihoďte lilek, cuketu, papriku a míchejte dalších 10 minut. Přidejte rajčata, sůl a pepř a přiklopené vařte dalších 20 minut. Vmíchejte bazalku a nechte vychladnout.

3 Rozmixujte chleba s pestem, bylinkami, zbytkem oleje, solí a pepřem. Ratatouille smíchejte v zapékací nádobě se sýrem. Posypte bylinkovou drobenkou a zapékejte v troubě při 180 °C asi 25 minut dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč