Letní zelenina s voňavou bylinkovou pokličkou
Suroviny
lilek
2
ks
cuketa
3
ks
střední
paprika červená
2
ks
paprika zelená
1
ks
olivový olej panenský
6
PL
cibule
2
ks
střední, nahrubo
česnek
2
stroužky
nasekaný
konzervovaná rajčata krájená
400
g
bazalka
1
hrst
velká, nasekaná
kozí sýr
350
g
s bílou plísní, na kostky
toustový chléb
350
g
bez kůrky
pesto
1
PL
zelené
petrželka
1
PL
nasekaná
bazalka
1
PL
nasekaná
pažitka
1
PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
1 Lilky a cukety překrojte podélně napůl a pak na 2cm plátky. Pokrájejte papriky.
2 Rozehřejte 5 lžic oleje a zvolna na něm 8–10 minut opékejte cibuli, ke konci přidejte česnek. Přihoďte lilek, cuketu, papriku a míchejte dalších 10 minut. Přidejte rajčata, sůl a pepř a přiklopené vařte dalších 20 minut. Vmíchejte bazalku a nechte vychladnout.
3 Rozmixujte chleba s pestem, bylinkami, zbytkem oleje, solí a pepřem. Ratatouille smíchejte v zapékací nádobě se sýrem. Posypte bylinkovou drobenkou a zapékejte v troubě při 180 °C asi 25 minut dozlatova.