0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ratatouille s kozím sýrem a bylinkovou drobenkou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3072 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 254 g
Tuky 169 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Letní zelenina s voňavou bylinkovou pokličkou

Suroviny

lilek 2 ks
cuketa 3 ks
střední
paprika červená 2 ks
paprika zelená 1 ks
olivový olej panenský 6 PL
cibule 2 ks
střední, nahrubo
česnek 2 stroužky
nasekaný
konzervovaná rajčata krájená 400 g
bazalka 1 hrst
velká, nasekaná
kozí sýr 350 g
s bílou plísní, na kostky
toustový chléb 350 g
bez kůrky
pesto 1 PL
zelené
petrželka 1 PL
nasekaná
bazalka 1 PL
nasekaná
pažitka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Lilky a cukety překrojte podélně napůl a pak na 2cm plátky. Pokrájejte papriky.

2 Rozehřejte 5 lžic oleje a zvolna na něm 8–10 minut opékejte cibuli, ke konci přidejte česnek. Přihoďte lilek, cuketu, papriku a míchejte dalších 10 minut. Přidejte rajčata, sůl a pepř a přiklopené vařte dalších 20 minut. Vmíchejte bazalku a nechte vychladnout.

3 Rozmixujte chleba s pestem, bylinkami, zbytkem oleje, solí a pepřem. Ratatouille smíchejte v zapékací nádobě se sýrem. Posypte bylinkovou drobenkou a zapékejte v troubě při 180 °C asi 25 minut dozlatova.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní
  • Tipy a triky

Jak uvařit různé druhy rýže, aby byla vždy perfektní

Nemáte rýžovar a s vařením rýže pořád trochu bojujete? Přečtěte si naše rady v článku, podle kterých už bude vždy dokonalá! Byla by však škoda omezit se pouze na jeden druh a způsob její přípravy, vyzkoušejte rýži třeba divokou, červenou či...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?
  • Kvízy

KVÍZ: Uměli byste uvařit jídla ze soutěže MasterChef?

Soutěž MasterChef už má v Česku za sebou několik řad a jeho popularita neuvadá. Diváci můžou obdivovat talentované kuchaře, kteří se snaží uvařit jídla jako z michelinské restaurace. Někdy se to povede, někdy ne. Uměli byste honosná jídla...
Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...

Obchod Apetit