0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ratatouille na toustech

Ratatouille na toustech
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ratatouille na toustech

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 956 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 64 g
Tuky 47 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé ratatouille je náročné na přípravu, jednotlivé druhy zeleniny se opékají zvlášť. Verze z trouby se více podobá pečené zelenině a je jako stvořená pro dny, kdy není času nazbyt. 

Suroviny

Na ratatouille
lilek 1 ks
větší, nakrájený na kostky
paprika 2 ks
nakrájená na cca 3cm kousky
rajče 2 ks
na měsíčky
přepůlená a nakrájená na silné plátky
cibule 1 ks
na proužky
česnek 10 stroužků
oloupaných
tymián 2 PL
čerstvé lístky
rozmarýn 1 PL
nasekaný
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
balzamikový ocet
trocha
Na tousty
chleba kváskový 4 plátky
česnek 1 stroužek
oloupaný
olivový olej
vejce 4 ks
pošírovaná
pažitka
nebo hladkolistá petrželka na posypání

 

 

Postup

1

Předehřejte troubu na 200°C a hlubší plech vyložte pečicím papírem. Zeleninu, česnek, bylinky, olej dejte do mísy, osolte a opepřete a promíchejte. Zeleninu rozprostřete v jedné vrstvě na plech a pečte asi 20 minut. Poté vyndejte, zeleninu důkladně promíchejte a dejte na dalších 20 minut do trouby. Opět promíchejte, snižte teplotu na 150°C a ještě 10 minut dopékejte. Zelenina by měla zkaramelizovat. Vyndejte plech z trouby, pokud je třeba, dochuťte solí a pepřem a zastříkněte balzamikovým octem.

2

Chleba opečte nasucho, pak jej potřete česnekem a pokapejte olivovým olejem. Na toust navršte ratatouille, na zeleninu posaďte pošírované vejce a posypte bylinkami. Podávejte.

NA PŘÍŠTĚ

JAK TO UCHOVAT?
Zeleninovou směs nemrazte, ale uchovejte ji v ledničce (můžete ji uhladit a zalít tenkou vrstvou olivového oleje). Vydrží asi týden.

JAK TO DÁL VYUŽÍT?
S těstovinami

Směs zahřejte s trochou passaty a přidejte k uvařeným těstovinám. Přihoďte nasekané kapary a chilli vločky.

S polentou
Připravte krémovou polentu, na závěr do ní vmíchejte trochu parmazánu a lžíci másla. Zeleninovou směs prohřejte a podávejte společně s polentou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč