Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rebarborový fizz

Rebarborový fizz

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3296 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 527 g
Tuky 14 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základem téhle mírně alkoholické limonády je rebarborový sirup, udělejte si ho proto dostatek do zásoby. Gin a prosecco můžete zaběhnout dokoupit kdykoli...

Suroviny

Na rebarborový sirup
4 ks
stonek rebarbory
Na dokončení
gin 470 ml
540 ml
rebarborový sirup
700 ml
prosecco lze nahradit jiným šumivým vínem
led
k podávání
k podávání

Postup

1

1 Vanilkové lusky rozřízněte a seškrábněte z nich semínka. Spolu s ostatními surovinami na sirup je dejte do hrnce, zalijte 500 ml vody a přiveďte pomalu k varu. Nechte vařit, dokud rebarbora nezměkne. Pokud chcete sirup úplně čistý, prolijte a protřete ho přes jemné sítko, jinak stačí jen vyndat vanilkové lusky. Vychlaďte.

2 Rebarborový sirup vlijte do džbánů, zalijte ginem a citronovou šťávou. Při podávání přilijte už jen prosecco, přisypte led a přidejte kolečka citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...