Rebarborový fizz

Rebarborový fizz

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3296 kcal
Bílkoviny 8 g
Cukr 527 g
Tuky 14 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Základem téhle mírně alkoholické limonády je rebarborový sirup, udělejte si ho proto dostatek do zásoby. Gin a prosecco můžete zaběhnout dokoupit kdykoli...

Suroviny

Na rebarborový sirup
krupicový cukr 450 g
vanilkový lusk 2 ks
4 ks
stonek rebarbory
Na dokončení
gin 470 ml
540 ml
rebarborový sirup
citronová štáva 250 ml
700 ml
prosecco lze nahradit jiným šumivým vínem
led
k podávání
citron
k podávání

1 Vanilkové lusky rozřízněte a seškrábněte z nich semínka. Spolu s ostatními surovinami na sirup je dejte do hrnce, zalijte 500 ml vody a přiveďte pomalu k varu. Nechte vařit, dokud rebarbora nezměkne. Pokud chcete sirup úplně čistý, prolijte a protřete ho přes jemné sítko, jinak stačí jen vyndat vanilkové lusky. Vychlaďte.

2 Rebarborový sirup vlijte do džbánů, zalijte ginem a citronovou šťávou. Při podávání přilijte už jen prosecco, přisypte led a přidejte kolečka citronu.

 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit