Základem téhle mírně alkoholické limonády je rebarborový sirup, udělejte si ho proto dostatek do zásoby. Gin a prosecco můžete zaběhnout dokoupit kdykoli...
Suroviny
Na rebarborový sirup
krupicový cukr
450
g
vanilkový lusk
2
ks
4
ks
stonek rebarbory
Na dokončení
gin
470
ml
540
ml
rebarborový sirup
citronová šťáva
250
ml
700
ml
prosecco lze nahradit jiným šumivým vínem
led
k podávání
k podávání
Postup
1
1 Vanilkové lusky rozřízněte a seškrábněte z nich semínka. Spolu s ostatními surovinami na sirup je dejte do hrnce, zalijte 500 ml vody a přiveďte pomalu k varu. Nechte vařit, dokud rebarbora nezměkne. Pokud chcete sirup úplně čistý, prolijte a protřete ho přes jemné sítko, jinak stačí jen vyndat vanilkové lusky. Vychlaďte.
2 Rebarborový sirup vlijte do džbánů, zalijte ginem a citronovou šťávou. Při podávání přilijte už jen prosecco, přisypte led a přidejte kolečka citronu.