Krambl je opravdu božský dezert. Není v něm totiž těstová ,podložka‘! ‚Drobenkáč‘ je rychlý, levný, libovolně proměnlivý.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Postup
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do misky, zasypte dvěma lžícemi cukru, promíchejte a nechte chvíli marinovat. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky.
Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Připravte si drobenku: do mixéru nasypte mouku, nakrájené máslo, cukr i piškoty a mixujte, až vznikne sypká směs. (Snadno to jde i ručně – rozválejte piškoty válečkem na nudle a prsty hmotu vypracujte do sypka).
Středně velkou zapékací misku vymastěte máslem. Na dno naskládejte švestky, na ně rebarboru a navrch nasypte drobenku.
Dejte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá.
Tip Apetitu:
Nemáte-li švestky a rebarboru, obměňujte. Hodí se jakékoli sezonní ovoce, v drobence zase můžete uplatnit zbylé sušenky, a proměňovat tak její chuť.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestkové hody: 10 receptů se švestkami, co musíte zkusit(10 receptů )
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )
- Na švestkách: 15 ověřených receptů se švestkami(15 receptů )
Komentáře