0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2130 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 249 g
Tuky 113 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krambl je opravdu božský dezert. Není v něm totiž těstová ,podložka‘! ‚Drobenkáč‘ je rychlý, levný, libovolně proměnlivý.

Suroviny

stonky
cukr 2 PL
máslo 30 g
na vymazání formy
Na drobenku
máslo 100 g
piškoty 100 g
lze nahradit jakýmikoli sušenkami
mouka pšeničná polohrubá 50 g
cukr 50 g

Postup

1

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Dejte je do misky, zasypte dvěma lžícemi cukru, promíchejte a nechte chvíli marinovat. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky.

2

Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.

3

Připravte si drobenku: do mixéru nasypte mouku, nakrájené máslo, cukr i piškoty a mixujte, až vznikne sypká směs. (Snadno to jde i ručně – rozválejte piškoty válečkem na nudle a prsty hmotu vypracujte do sypka).

4

Středně velkou zapékací misku vymastěte máslem. Na dno naskládejte švestky, na ně rebarboru a navrch nasypte drobenku.

5

Dejte do trouby a pečte 25–30 minut, dokud není ovoce měkké a drobenka zlatavá.

Tip Apetitu:
Nemáte-li švestky a rebarboru, obměňujte. Hodí se jakékoli sezonní ovoce, v drobence zase můžete uplatnit zbylé sušenky, a proměňovat tak její chuť.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/8

Komentáře

Anonym

Poprvé jsem se s tímto moučníkem setkala v Irsku, tamní rodina se kterou jsem žila ho s oblibou připravovala skoro každý víkend. Lepší nízkotučný dezert jsem snad ještě nejedla. Rebarbora tomu dává zvláštní, lehce kyselkavou chuť a ve spojení s drobenkou, prostě dobrůtka. Ještě doporučuji na talíři zalít trochou smetany. Mňam :-)

Anonym

Moc dobrý dezert, ale nedržel mi při nandavání na talíř moc pohromadě a nevím, čím to je. Na chuti to ale nic nemění, se smetanou byl výborný. Drobenku jsem nedělala úplně sypkou a křupavé kousky piškotů byly prostě mňam!

Anonym

Crumble se v Londýně servírje ještě teplý, v miskách nebo na plochém talíři, s kopečkem vanilkové zmrzliny. Splendid!

Anonym

Přesně tak, tohle jsem zapoměla dodat, ještě teplý je úplně NEJ..!

Anonym

Poznámka: britské máslo je často salted- tzn. slané. Vůbec se neobávejte použít i české slané máslo ( má je např. Madeta). Doporučuji také do každého anglo- amerického sladkého receptu přidat špetku soli. A zkuste to i do těch českých! Zdravím, Martin

Anonym

Recept se nachází v č.8/04, str.37

Anonym

taky tenhle recept znám z Anglie, souhlasím s tím, že nejlepší je ještě teplý a přelitý smetanou nebo teplým vanilkovým pudinkem - v Anglii jsme ho jedli přelitý custardem - obdoba našeho pudinku...a že se rozpadá a nedrží pohromadě vůbec nevadí, důležitá je ta BOŽSKÁ chuť :o), taky není špatná kobinace ostružiny jablko nebo jen směs lesního ovoce

Anonym

Tento kolac znam jiz mnoho let od kamaradky z Anglie a je super. Jeste se tam dava hnedy cukr misto bileho a podava se s vanilkovym pudingem. Je to super!!!!!!!!!!

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč