Nenápadná zelenina původem z Tibetu dá vašim pokrmům pikantní nakyslou chuť a překrásnou růžovou barvu. Zkuste klasický koláč s drobenkou.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Mouku nasypte do větší mísy, uprostřed udělejte důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přisypte polovinu cukru a rozdrobte droždí.
Nechte zhruba deset minut stát, aby vzešel kvásek.
Pak přidejte žloutky, máslo, zbytek cukru, citronovou kůru, sůl a postupně přilévejte zbytek mléka.
Zadělejte těsto – nejprve ho míchejte vařečkou, až přestane lepit, můžete ho zpracovat rukama.
Nechte až dvě hodiny kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Předehřejte troubu na 170 °C. Dva plechy vymažte máslem.
Na každý dejte polovinu těsta a rukama (nejlépe to jde hranou dlaně) ho roztáhněte po celé ploše.
Koláče posypte rebarborou a poprašte vanilkovým cukrem.
Na drobenku dejte do misky máslo, posypte ho moukou a cukrem a rychle prsty zpracujte.
Drobenkou pak posypte koláče. Jejich okraje potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte zhruba dvacet minut nebo dokud okraje koláčů nezezlátnou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s jarní zeleninou(4 recepty)
- 16x jednoduché ovocné koláče a buchty(16 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů)
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů)
- 32 ověřených receptů na nejlepší kynuté koláče a buchty(32 receptů)
Komentáře
Byl vyborny, ne preslazeny, akorat. Nemela jsem drozdi ale s kypricim praskem to take slo. Testo se mi pak veslo na jeden plech misto dvou jak je uvedeno v receptu.
Koláč je výborný, ale potrebovala jsem dvojnasobne mnozstvi rebarbory :-)