Kombinace vepřového masa a rebarbory zní možná netradičně, ale chutná absolutně skvěle. Po těchto líčkách budete doslova vylizovat talíř.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C. Líčka osolte, opepřete a v hrnci vhodném do trouby opečte na oleji a vyjměte. Do hrnce vsypte cibuli a orestujte dosklovita, zaprašte paprikou a krátce opečte. Přidejte všechny ostatní ingredience a přiveďte k mírnému varu. Vraťte do hrnce líčka, přiklopte a dejte je do trouby na cca 2 hodiny. Na poslední půlhodinku můžete odklopit, aby omáčka zhoustla (případně ji před podáváním na plotně trochu svařte).
Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Slijte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Postupně přilévejte mléko a promíchejte na požadovanou konzistenci. Dosolte.
NĚCO NAVÍC
K líčkům můžete přidat kromě rebarbory i jahody – uberte hrnek rebarbory a přidejte dva hrnky jahod.