0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová líčka s rebarborou

Vepřová líčka s rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová líčka s rebarborou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9051 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 652 g
Tuky 502 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vepřového masa a rebarbory zní možná netradičně, ale chutná absolutně skvěle. Po těchto líčkách budete doslova vylizovat talíř.

Suroviny

vepřové maso 2 kg
líčka
sůl 1,5 ČL
pepř 1 ČL
nahrubo drcený
olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
paprika mletá sladká 1,5 ČL
mletá
pokrájená – celkem asi 4 hrnky
třtinový cukr muscovado tmavý ¾ hrnku
kečup ¾ hrnku
vinný ocet červený ½ hrnku
bourbon ½ hrnku
sójová omáčka ¼ ČL
med ¼ ČL
worchestrová omáčka 2 PL
česnek sušený 2 ČL
chilli sušené 1 špetka
Na bramborovou kaši
varný typ C
sůl
máslo 250 g
nakrájené na kostky
mléko 500 ml
ohřáté

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Líčka osolte, opepřete a v hrnci vhodném do trouby opečte na oleji a vyjměte. Do hrnce vsypte cibuli a orestujte dosklovita, zaprašte paprikou a krátce opečte. Přidejte všechny ostatní ingredience a přiveďte k mírnému varu. Vraťte do hrnce líčka, přiklopte a dejte je do trouby na cca 2 hodiny. Na poslední půlhodinku můžete odklopit, aby omáčka zhoustla (případně ji před podáváním na plotně trochu svařte). 

2

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Slijte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Postupně přilévejte mléko a promíchejte na požadovanou konzistenci. Dosolte.

NĚCO NAVÍC
K líčkům můžete přidat kromě rebarbory i jahody – uberte hrnek rebarbory a přidejte dva hrnky jahod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...