0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřová líčka s rebarborou

Vepřová líčka s rebarborou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vepřová líčka s rebarborou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9051 kcal
Bílkoviny 445 g
Sacharidy 652 g
Tuky 502 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vepřového masa a rebarbory zní možná netradičně, ale chutná absolutně skvěle. Po těchto líčkách budete doslova vylizovat talíř.

Suroviny

vepřové maso 2 kg
líčka
sůl 1,5 ČL
pepř 1 ČL
nahrubo drcený
olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
paprika mletá sladká 1,5 ČL
mletá
rebarbora 9 ks
pokrájená – celkem asi 4 hrnky
třtinový cukr muscovado tmavý ¾ hrnku
kečup ¾ hrnku
vinný ocet červený ½ hrnku
bourbon ½ hrnku
sójová omáčka ¼ ČL
med ¼ ČL
worchestrová omáčka 2 PL
česnek sušený 2 ČL
chilli sušené 1 špetka
Na bramborovou kaši
brambory 2 kg
varný typ C
sůl
máslo 250 g
nakrájené na kostky
mléko 500 ml
ohřáté

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Líčka osolte, opepřete a v hrnci vhodném do trouby opečte na oleji a vyjměte. Do hrnce vsypte cibuli a orestujte dosklovita, zaprašte paprikou a krátce opečte. Přidejte všechny ostatní ingredience a přiveďte k mírnému varu. Vraťte do hrnce líčka, přiklopte a dejte je do trouby na cca 2 hodiny. Na poslední půlhodinku můžete odklopit, aby omáčka zhoustla (případně ji před podáváním na plotně trochu svařte). 

2

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Slijte, přidejte máslo a rozšťouchejte. Postupně přilévejte mléko a promíchejte na požadovanou konzistenci. Dosolte.

NĚCO NAVÍC
K líčkům můžete přidat kromě rebarbory i jahody – uberte hrnek rebarbory a přidejte dva hrnky jahod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč