Neodolatelné koláče s rebarborou a borůvkami. Hotové za půl hodinky.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Oloupanou pokrájenou rebarboru, borůvky, krupicový cukr a kukuřičný škrob smíchejte v míse. Rebarborové kousky a borůvky by se měly obalit sypkými přísadami.
Listová těsta rozbalte a nechte chvíli odpočinout. Z každého vykrojte dvě dvaceticentrimetrová kola a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Doprostřed každého dejte rybízovo-rebarborovou směs, přehněte konce těsta - tak, aby rebarboru téměř přikryly, potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbývajícím krupicovým cukrem a pečte patnáct až dvacet minut dozlatova.
Něco navíc: Zbytky listového těsta spojte, vyválejte a udělejte další koláč ze zbytků. A koncem léta, kdy zraje černý rybíz, jím nahraďte borůvky - koláč je neodolatelný!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )