Rebarborový gin

Rebarborový gin
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rebarborový gin

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3477 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 349 g
Tuky 7 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rebarborový gin můžete popíjet s ledem, zředit sodou nebo použít do koktejlů.

Suroviny

rebarbora 600 g
krupicový cukr 300 g
gin 1 l
zázvor (čerstvý)
menší kousek nakrájený na plátky
vanilkový lusk 1 ks

Postup

1

Rebarboru nakrájejte a podrťte, nejlépe v hmoždíři (lze ji ale i nahrubo nasekat v robotu nebo ji trochu pomačkat šťouchadlem). Vsypte do uzavíratelné nádoby, přidejte cukr, gin, zázvor a rozříznutý vanilkový lusk a vyškrábnutou dřeň. Nechte alespoň týden či 14 dní stát na chladnějším temném místě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit