0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rebarborový gin

Rebarborový gin
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rebarborový gin

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3477 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 349 g
Tuky 7 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rebarborový gin můžete popíjet s ledem, zředit sodou nebo použít do koktejlů.

Suroviny

rebarbora 600 g
krupicový cukr 300 g
gin 1 l
zázvor (čerstvý)
menší kousek nakrájený na plátky
vanilkový lusk 1 ks

Postup

1

Rebarboru nakrájejte a podrťte, nejlépe v hmoždíři (lze ji ale i nahrubo nasekat v robotu nebo ji trochu pomačkat šťouchadlem). Vsypte do uzavíratelné nádoby, přidejte cukr, gin, zázvor a rozříznutý vanilkový lusk a vyškrábnutou dřeň. Nechte alespoň týden či 14 dní stát na chladnějším temném místě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit