Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rohlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 36
Do 30 minut Snadné Na 8–10 rohlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 321 g
Tuky 69 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K snídani ho můžete namazat, ke svačině obložit nebo přikusovat k jogurtu (případně vlašáku), a na party z něj uděláte elegantní jednohubky. Rohlík se zkrátka hodí pro každou příležitost. Neměňte v receptu sádlo za máslo, právě díky sádlu budou rohlíky křupavé a déle měkké.

Suroviny

droždí sušené 6 g
sůl 11 g
voda 285 g

Postup

1

Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout, aby zdvojnásobilo objem. Poté rozdělte na díly (počítejte cca 85 g těsta na rohlík, mělo by vám vyjít 8–10 kusů), z každého vytvořte kuličku, z té vyválejte oválnou placku – tu smotejte, rukama lehce konce vytáhněte a vytvarujte do tvaru rohlíku. Nechte pod potravinovou fólií nebo velkým plastovým sáčkem znovu vykynout. 

2

Troubu rozpalte na 250 °C, vložte na dno rozehřát plech nebo pekáč. Rohlíky rozložte na jiný plech, postříkejte vodou a dejte do trouby. Do rozpáleného plechu či pekáče na dně chrstněte vodu a rychle zavřete. Pečte dozlatova cca 15 minut.

NĚCO NAVÍC
Rohlíky před pečením můžete posypat mákem, kmínem a/nebo solí. Vyzkoušejte kynutí v chladu, večer zadělejte těsto, nechte vykynout, srolujte rohlíky, zakryjte je potravinovou fólií a dejte kynout do lednice. Ráno jen rozpalte troubu a pečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč