Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rohlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 48
Do 30 minut Snadné Na 8–10 rohlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2313 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 321 g
Tuky 69 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K snídani ho můžete namazat, ke svačině obložit nebo přikusovat k jogurtu (případně vlašáku), a na party z něj uděláte elegantní jednohubky. Rohlík se zkrátka hodí pro každou příležitost. Neměňte v receptu sádlo za máslo, právě díky sádlu budou rohlíky křupavé a déle měkké.

Související recepty

Suroviny

droždí sušené 6 g
sůl 11 g
voda 285 g

Postup

1

Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout, aby zdvojnásobilo objem. Poté rozdělte na díly (počítejte cca 85 g těsta na rohlík, mělo by vám vyjít 8–10 kusů), z každého vytvořte kuličku, z té vyválejte oválnou placku – tu smotejte, rukama lehce konce vytáhněte a vytvarujte do tvaru rohlíku. Nechte pod potravinovou fólií nebo velkým plastovým sáčkem znovu vykynout. 

2

Troubu rozpalte na 250 °C, vložte na dno rozehřát plech nebo pekáč. Rohlíky rozložte na jiný plech, postříkejte vodou a dejte do trouby. Do rozpáleného plechu či pekáče na dně chrstněte vodu a rychle zavřete. Pečte dozlatova cca 15 minut.

NĚCO NAVÍC
Rohlíky před pečením můžete posypat mákem, kmínem a/nebo solí. Vyzkoušejte kynutí v chladu, večer zadělejte těsto, nechte vykynout, srolujte rohlíky, zakryjte je potravinovou fólií a dejte kynout do lednice. Ráno jen rozpalte troubu a pečte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...