Tyto domácí houstičky jsou rychle upletené, rychle upečené, a ještě rychleji snědené! Recept můžete lehce pozměnit a část hladké mouky nahradit špaldovou. Před pečením posypte housky tradičně kmínem, mákem nebo třeba sezamem. Nadýchané křupavé houstičky se s těmi kupovanými nedají srovnat.
Suroviny
Na cca 10 housek
Suroviny
Na cca 10 housek
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2113 kcal
- Bílkoviny 76 g
- Sacharidy 355 g
- Tuky 36 g
Postup přípravy
- Pečeme z droždí aneb Jak si upéct doma křupavé pečivo Kouzlo domácího chleba a housek: Jak upéct vlastní křupavé pečivo z kvásku, aby bylo nadýchané
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2017/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2017/4
S dubnovým číslem Apetitu zvládnete nejen nasytit rodinu, ale i provést generální úklid spíže, nenásilně pročistit tělo po zimě, servírovat k snídani čerstvé domácí pečivo či pohostit celý zástup hladových a mlsných koledníků. V tomto čísle spolu s námi také nahlédnete do kuchyně slavné lodi Titanic nebo se naučíte připravovat luxusní pečínky, které budou dokonalou ozdobou svátečního stolu. S Apetitem si probíhající jaro a přípravy na nadcházející Velikonoce užijete! Apetit, napsáno s chutí.