0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houstičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 36
Do hodiny Snadné Na cca 10 housek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2113 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 355 g
Tuky 36 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychle upletené, rychle upečené, a ještě rychleji snědené!

Suroviny

mléko 300 ml
vlažné + trocha na rozředění
droždí čerstvé 10 g
mouka pšeničná hladká 375 g
125 g můžete nahradit špaldovou či celozrnnou moukou
mouka pšeničná polohrubá 125 g
máslo 25 g
změklé
sůl 15 g
krupicový cukr 5 g
sůl
hrubá, na posypání
mák celý
na posypání, lze použít i jiné semínka

Postup

1

Mléko vlijte do mísy, přisypte droždí a rozmíchejte ho. Nechte vzejít kvásek a potom přisypte obě mouky a přidejte máslo, sůl a cukr. Vypracujte hladké těsto, pokud je příliš hutné, přilijte trochu vody či mléka.

2

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.

3

Potom rozdělte na 10–12 dílů o váze 70–80g a postupně je stočte do kuličky. Z každé pak vyválejte 3–4 prameny a upleťte houstičky. Konce těsta vždy zastrčte dospod.

4

Troubu rozehřejte na 220°C.

5

Houstičky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 15 minut kynout, potřete vodou, posypte solí, mákem nebo semínky a pečte zhruba 10–15 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Komentáře

Edita SPILKOVA

Houstičky jsou vynikající. Chutné, jednoduché, určitě budu dělat zas.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč