0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křupavé rohlíky

Křupavé rohlíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Křupavé rohlíky

4.2 / 5. Počet hodnocení: 146
Více než hodinu Snadné Na 8-10 rohlíků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2149 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 386 g
Tuky 42 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jeden z nejcitovanějších receptů facebookové skupiny PečemPecen. Nejlepší je připravit si je večer, stočit a dát na noc do lednice. Ráno s nimi šup do trouby a za 15 minut máte na stole teplé rohlíky jako z pekárny!

Suroviny

droždí 21 g
čerstvé, lze nahradit 7 g instantního
máslo 3 PL
rozpuštěné a zchladlé
mouka pšeničná polohrubá 500 g
krupicový cukr 10 g
sůl 10 g
sůl
hrubá, na posypání

Postup

1

Do mísy vlijte 250ml vlažné vody, přidejte droždí a promíchejte tak, aby se droždí rozpustilo. Přidejte máslo, polovinu mouky, cukr a sůl a začněte zpracovávat těsto. Postupně zapracujte zbylou mouku – nemusíte ji ale zapracovat všechnu, nebo naopak – pokud by se vám zdálo těsto lepivé, mouku přidejte. Výsledné těsto je vláčné a nelepí se.

2

Těsto dejte do mísy, zakryjte utěrkou a nechte 1–2 hodiny kynout, každých 30 minut jej 2–3x přeložte: natáhněte ho a přeložte zpět do mísy. Můžete to udělat i na pracovní ploše.

3

Vykynuté těsto rozdělte na 8–10 kousků, stočte je do kuliček a nechte 10 minut odpočinout.

4

Poté je rozválejte do trojúhelníků, stočte do rohlíku a dlaněmi ještě trochu rozválejte (ve stejném směru, v jakém jste je stáčeli), aby vám vznikly pěkné rohlíky dlouhé asi 30cm a silné zhruba 3–4 cm. Skládejte je na pečicím papírem vyložené plechy nebo tácy, postříkejte vodou (nejlépe to jde rozprašovačem) nebo potřete pírkem či štětečkem namočeným ve vodě, zakryjte potravinářskou fólií a nechte ještě 45 minut kynout (nebo dejte do lednice), rohlíky by měly nabýt minimálně o třetinu objemu.

5

Troubu rozehřejte na 250°C a dejte si do ní rozpálit plech. Vykynuté rohlíky znovu postříkejte nebo potřete vodou, posypte solí, přesuňte i s papírem na rozpálený plech, troubu zapařte a rychle zavřete. Rohlíky pečte zhruba 15 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč