2021/10

2021/10
Říjnový Apetit se jako obvykle nese v duchu české kuchyně a jejích největších pokladů.
V novém čísle vás čekají večeře jako od babičky, spolu s námi se můžete vydat letem světem španělských ptáčků či oslavit jedinečnost českého máku. Věřte, že o voňavých buchtách plněných šimlem a sypaných mákem z titulní strany se vám ještě dlouho budou zdát sladké sny, stejně tak jako o snovém pražském koláči či receptech s karamelem. Špičkoví šéfkuchaři se s vámi podělí o své vyladěné recepty na českou klasiku – nechybí poctivý vývar či koprovka. Domov můžete provonět křupavými rohlíky či domácím kváskovým chlebem. O recepty na neodolatelné moučníky ze své nové kuchařky Sladce se s námi podělila Bára Gorecká alias Máma peče doma.
Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 16. 9.

Řezy se slaným medovým karamelem a ořechy

Domácí zlatý sirup

Zalévaný kokosovo-karamelový moučník

Karamelové spirálové sušenky

Karamelové kuřecí kung pao

Karamelizovaná žebírka s arašídovým máslem

Oříškovo-semínková směs v karamelu s misem

Tartaletky z pohankové mouky s mléčnou rýží a ostružinami

Pekáček s obří cuketou, bramborami a drcenými bylinkami s česnekem

Pečený hejk s pyré z dýně, mrkve a mandlí a naložené ředkvičky

Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína

Kuře s oříškovou omáčkou, pečeným tuřínem a lesními houbami

Kváskové krekry

Grissini

Kváskový chleba jako z pekárny

Rugelach s mákem

Buchty se šimlem sypané mákem

Čedarové sušenky s mákem

Makové kuře

Mrkvová polévka s bílým mákem

Španělští ptáčci podle Dřevikovského

Španělské ptáčky babičky Marušky

Španělský ptáček podle Hany Kolářové

Francouzské brambory se sýrem

Ryba s pórkem a fazolemi

Čočková polévka s uzeným

Sekaná s bramborem a mladým zelím

„Pribináček“ s hruškou (Panna cotta z podmáslí)

Daňčí hřbet s perníkem a dýní

Kaprovka z Thiru

Dvojitý hovězí vývar s játrovým knedlíkem

Pražský koláč

Rohlíky
