Rostbíf s křenovou remuládou

Rostbíf s křenovou remuládou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3197 kcal
Bílkoviny 202 g
Cukr 15 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Klasika po anglicku

Suroviny

roštěnec 1 kg
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
víno červené 2 PL
tymián 2 snítky
čerstvý
2 PL
hrubozrná hořčice
olivový olej 2 PL
brambory vařené
k podávání
Na remuládu
majonéza 150 g
pažitka svazek
křen 1 PL
čerstvě strouhaný
hořčice dijonská 1 ČL
1 Maso osolte, opepřete, pokapejte portským, posypte tymiánovými lístky a potřete hořčicí. Dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přibližně 1 den.

2 Roštěnou vyjměte asi 2 hodiny před opékáním, aby měla pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 120 °C. Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte v pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran (dohromady 5 minut), aby se zatáhlo. Dejte péct na cca 45 minut (pokud máte teploměr na maso, pečte na vnitřní teplotu 42 °C).

3 Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a dejte do chladu.

4 Maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout aspoň půl hodiny. Krájejte na tenké plátky a podávejte s připravenou remuládou a s novými vařenými bramborami.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit