Rostbíf s křenovou remuládou

Rostbíf s křenovou remuládou

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3197 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 15 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika po anglicku

Suroviny

roštěnec 1 kg
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
víno červené 2 PL
tymián 2 snítky
čerstvý
2 PL
hrubozrná hořčice
olivový olej 2 PL
brambory vařené
k podávání
Na remuládu
majonéza 150 g
pažitka svazek
křen 1 PL
čerstvě strouhaný
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Maso osolte, opepřete, pokapejte portským, posypte tymiánovými lístky a potřete hořčicí. Dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přibližně 1 den.

2

Roštěnou vyjměte asi 2 hodiny před opékáním, aby měla pokojovou teplotu.

3

Troubu předehřejte na 120 °C.

4

Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte v pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran (dohromady 5 minut), aby se zatáhlo.

5

Dejte péct na cca 45 minut (pokud máte teploměr na maso, pečte na vnitřní teplotu 42 °C).

6

Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a dejte do chladu.

7

Maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout aspoň půl hodiny.

8

Krájejte na tenké plátky a podávejte s připravenou remuládou a s novými vařenými bramborami.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit