Klasika po anglicku
Suroviny
roštěnec
1
kg
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
víno červené
2
PL
tymián
2
snítky
čerstvý
2
PL
hrubozrná hořčice
olivový olej
2
PL
brambory vařené
k podávání
Na remuládu
majonéza
150
g
pažitka
svazek
křen
1
PL
čerstvě strouhaný
hořčice dijonská
1
ČL
Postup
1
Maso osolte, opepřete, pokapejte portským, posypte tymiánovými lístky a potřete hořčicí. Dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přibližně 1 den.
2
Roštěnou vyjměte asi 2 hodiny před opékáním, aby měla pokojovou teplotu.
3
Troubu předehřejte na 120 °C.
4
Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte v pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran (dohromady 5 minut), aby se zatáhlo.
5
Dejte péct na cca 45 minut (pokud máte teploměr na maso, pečte na vnitřní teplotu 42 °C).
6
Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a dejte do chladu.
7
Maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout aspoň půl hodiny.
8
Krájejte na tenké plátky a podávejte s připravenou remuládou a s novými vařenými bramborami.