Rostbíf s křenovou remuládou

Rostbíf s křenovou remuládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3057 kcal
Bílkoviny 208 g
Cukr 33 g
Tuky 234 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Delikátní pečeně se dělá z hovězího nízkého roštěnce, který se nachází nad středovou částí páteře. Je to po svíčkové nejdražší kus hovězího, ale nelitujte peněz a kupte to nejlepší maso, nejlépe z mladého býčka nebo jalovičky. 

Suroviny

roštěnec 1 kg
v celku
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
víno bílé 4 PL
hořčice 2 PL
dijonská
tymián 2 snítek
čerstvý, lístky, odrhnutý
sýr g
s modrou plísní
bageta
opečená, k podávání
Na remuládu
majonéza 150 g
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
křen 2 PL
čerstvě strouhaný
hořčice 1 PL
dijonská

1 Maso odblaňte a začistěte. Opepřete, potřete směsí vína a hořčice a posypte tymiánem. Dejte do plastového sáčku a pevně uzavřete. Nechte v chladničce marinovat 1–2 dny, občas obraťte.

2 Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a odložte do chladničky.

3 Maso vyjměte z marinády, osolte ho a nechte 20–30 minut dojít do pokojové teploty. Troubu předehřejte na 240–250°C.

4 Pečte 20–25 minut, v polovině obraťte. (Ideální je péct rostbíf jen volně položený na mřížce a pod něj umístit pekáč s vodou na odkapávání. Lze péct také nasucho v pekáčku, ale dost to kouří.) Po upečení vyjměte maso z trouby, zabalte ho do alobalu a nechte 30 minut dojít.

5 Podávejte nakrájené na tenké plátky na prkénku. Každý si poslouží plátkem masa, kouskem sýra a toustíkem s remuládou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit