Rostbíf s křenovou remuládou

Rostbíf s křenovou remuládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3057 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 33 g
Tuky 234 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Delikátní pečeně se dělá z hovězího nízkého roštěnce, který se nachází nad středovou částí páteře. Je to po svíčkové nejdražší kus hovězího, ale nelitujte peněz a kupte to nejlepší maso, nejlépe z mladého býčka nebo jalovičky. 

Související recepty

Suroviny

roštěnec 1 kg
v celku
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
víno bílé 4 PL
hořčice 2 PL
dijonská
tymián 2 snítek
čerstvý, lístky, odrhnutý
sýr g
s modrou plísní
bageta
opečená, k podávání
Na remuládu
majonéza 150 g
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
křen 2 PL
čerstvě strouhaný
hořčice 1 PL
dijonská

1 Maso odblaňte a začistěte. Opepřete, potřete směsí vína a hořčice a posypte tymiánem. Dejte do plastového sáčku a pevně uzavřete. Nechte v chladničce marinovat 1–2 dny, občas obraťte.

2 Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a odložte do chladničky.

3 Maso vyjměte z marinády, osolte ho a nechte 20–30 minut dojít do pokojové teploty. Troubu předehřejte na 240–250°C.

4 Pečte 20–25 minut, v polovině obraťte. (Ideální je péct rostbíf jen volně položený na mřížce a pod něj umístit pekáč s vodou na odkapávání. Lze péct také nasucho v pekáčku, ale dost to kouří.) Po upečení vyjměte maso z trouby, zabalte ho do alobalu a nechte 30 minut dojít.

5 Podávejte nakrájené na tenké plátky na prkénku. Každý si poslouží plátkem masa, kouskem sýra a toustíkem s remuládou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit