Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rostbíf s křenovou remuládou

Rostbíf s křenovou remuládou

4/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3197 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 15 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika po anglicku

Suroviny

sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tymián 2 snítky
čerstvý
2 PL
hrubozrná hořčice
olivový olej 2 PL
k podávání
Na remuládu
majonéza 150 g
pažitka svazek
křen 1 PL
čerstvě strouhaný
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Maso osolte, opepřete, pokapejte portským, posypte tymiánovými lístky a potřete hořčicí. Dejte do plastového sáčku, uzavřete a nechte v chladničce přibližně 1 den.

2

Roštěnou vyjměte asi 2 hodiny před opékáním, aby měla pokojovou teplotu.

3

Troubu předehřejte na 120 °C.

4

Maso zlehka osušte a pak zprudka opečte v pánvi na 2 lžících olivového oleje ze všech stran (dohromady 5 minut), aby se zatáhlo.

5

Dejte péct na cca 45 minut (pokud máte teploměr na maso, pečte na vnitřní teplotu 42 °C).

6

Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a dejte do chladu.

7

Maso vyndejte z trouby a nechte ho odpočinout aspoň půl hodiny.

8

Krájejte na tenké plátky a podávejte s připravenou remuládou a s novými vařenými bramborami.

Související články

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč