Zelný salát se dobře hodí k výraznému masu, jako je právě hovězí rostbíf. Nechcete-li se zdržovat jeho přípravou, zprudka opečte vysoký plátek osolené a opepřené roštěnky, zabalte ho do alobalu a nechte vychladnout. Pak nakrájejte na tenké proužky.
Suroviny
chleba tmavý
8
plátků
200
g
rostbíf krájený, lze nahradit hovězí šunkou
Na zelený salát
zelí bílé
½
ks
malá
mrkev
1
ks
cibule
1
ks
malá
řapíkatý celer
2
ks
majonéza
4
PL
z poloviny citronu
křen
4
PL
nakládaný
sůl
pepř
Postup
1
Najemno nakrouhejte 1/2 malé hlávky zelí a nahrubo nastrouhejte 1 mrkev. Přidejte 1 malou cibuli a 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno. Smíchejte s 4 lžícemi majonézy, šťávou z 1/2 citronu, 4 lžícemi nakládaného křenu a podle chuti osolte a opepřete.
2
Rozdělte zelný salát mezi 8–12 krajíců tmavého chleba spolu s 200 g krájeného rostbífu (nebo hovězí šunky) a rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravý oběd do školy i do práce? Zkuste 45 rychlých sendvičů(45 receptů )
- Nechte křen zazářit: Připravte si s námi křenové lahůdky(15 receptů )