0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 576 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 35 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát se dobře hodí k výraznému masu, jako je právě hovězí rostbíf. Nechcete-li se zdržovat jeho přípravou, zprudka opečte vysoký plátek osolené a opepřené roštěnky, zabalte ho do alobalu a nechte vychladnout. Pak nakrájejte na tenké proužky.

Suroviny

chleba tmavý 8 plátků
200 g
rostbíf krájený, lze nahradit hovězí šunkou
Na zelený salát
malá
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
malá
řapíkatý celer 2 ks
majonéza 4 PL
citronová šťáva
z poloviny citronu
křen 4 PL
nakládaný
sůl
pepř

1 Najemno nakrouhejte 1/2 malé hlávky zelí a nahrubo nastrouhejte 1 mrkev. Přidejte 1 malou cibuli a 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno. Smíchejte s 4 lžícemi majonézy, šťávou z 1/2 citronu, 4 lžícemi nakládaného křenu a podle chuti osolte a opepřete.

2 Rozdělte zelný salát mezi 8–12 krajíců tmavého chleba spolu s 200 g krájeného rostbífu (nebo hovězí šunky) a rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč