Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 576 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 35 g
Tuky 44 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát se dobře hodí k výraznému masu, jako je právě hovězí rostbíf. Nechcete-li se zdržovat jeho přípravou, zprudka opečte vysoký plátek osolené a opepřené roštěnky, zabalte ho do alobalu a nechte vychladnout. Pak nakrájejte na tenké proužky.

Suroviny

chleba tmavý 8 plátků
200 g
rostbíf krájený, lze nahradit hovězí šunkou
Na zelený salát
malá
mrkev 1 ks
malá
řapíkatý celer 2 ks
majonéza 4 PL
z poloviny citronu
křen 4 PL
nakládaný
sůl
pepř

Postup

1

Najemno nakrouhejte 1/2 malé hlávky zelí a nahrubo nastrouhejte 1 mrkev. Přidejte 1 malou cibuli a 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno. Smíchejte s 4 lžícemi majonézy, šťávou z 1/2 citronu, 4 lžícemi nakládaného křenu a podle chuti osolte a opepřete.

2

Rozdělte zelný salát mezi 8–12 krajíců tmavého chleba spolu s 200 g krájeného rostbífu (nebo hovězí šunky) a rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...