Dobré a lehké jídlo pod heslem ,méně masa, více zeleniny a ryb‘!
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
nasekaná
konzervovaná rajčata krájená
400
g
1 konzerva
hnědý cukr
1
ČL
tymián
lístky
odrhnuté z pár snítek
sójová omáčka
1
PL
bělomasá ryba
4
ks
pangas či treska
brambory vařené
nebo pečené k podávání
sůl
pepř
Postup
1
Na pánvi zahřejte olej, přisypte nasekanou cibuli a opékejte ji pět až osm minut, až je světle hnědá. Vmíchejte rajčata, přírodní cukr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte pět minut.
2
Omáčku ochutnejte a případně podle potřeby osolte, opepřete nebo přidejte bylinky či sójovou omáčku. Pak do ní vložte rybu. Přiklopte a deset až dvacet minut duste na mírném ohni. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.
NECO NAVÍC: Rajčatovou omáčku k rybě si můžete připravit i den dopředu, zchladit a pak uchovat v lednici. V den D už ji stačí jen ohřát.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů)