Ryba na tymiánu

Ryba na tymiánu

4.1 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 306 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 34 g
Tuky 14 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobré a lehké jídlo pod heslem ,méně masa, více zeleniny a ryb‘!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná
rajčata 400 g
sekaná, konzervovaná
hnědý cukr 1 ČL
tymián lístky
odrhnuté z pár snítek
sójová omáčka 1 PL
bílá ryba 4 ks
brambory
vařené nebo pečené
sůl
pepř

Na pánvi zahřejte olej, přisypte nasekanou cibuli a opékejte ji pět až osm minut, až je světle hnědá. Vmíchejte rajčata, přírodní cukr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte pět minut.

Omáčku ochutnejte a případně podle potřeby osolte, opepřete nebo přidejte bylinky či sójovou omáčku. Pak do ní vložte rybu. Přiklopte a deset až dvacet minut duste na mírném ohni. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.

NECO NAVÍC: Rajčatovou omáčku k rybě si můžete připravit i den dopředu, zchladit a pak uchovat v lednici. V den D už ji stačí jen ohřát.

 

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit