0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba na tymiánu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 306 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 32 g
Tuky 14 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobré a lehké jídlo pod heslem ,méně masa, více zeleniny a ryb‘!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná
konzervovaná rajčata krájená 400 g
1 konzerva
hnědý cukr 1 ČL
tymián lístky
odrhnuté z pár snítek
sójová omáčka 1 PL
bělomasá ryba 4 ks
pangas či treska
brambory vařené
nebo pečené k podávání
sůl
pepř

Postup

1

Na pánvi zahřejte olej, přisypte nasekanou cibuli a opékejte ji pět až osm minut, až je světle hnědá. Vmíchejte rajčata, přírodní cukr, tymiánové lístky a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte pět minut.

2

Omáčku ochutnejte a případně podle potřeby osolte, opepřete nebo přidejte bylinky či sójovou omáčku. Pak do ní vložte rybu. Přiklopte a deset až dvacet minut duste na mírném ohni. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami.

NECO NAVÍC: Rajčatovou omáčku k rybě si můžete připravit i den dopředu, zchladit a pak uchovat v lednici. V den D už ji stačí jen ohřát.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč