0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžová polévka s rybou a zázvorem

Rýžová polévka s rybou a zázvorem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 105 g
Tuky 31 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku doporučuje londýnská blogerka a autorka knihy Pravá vietnamská kuchyně (česky vydal Slovart) Uyen Luu pro dny, kdy se cítíte mizerně anebo jste nachlazení. Podle nás je to ideální lehké probuzení z jarní únavy!

Suroviny

rýže 100 g
vařená, basmati
pražma 1 ks
lze i mořského vlka, zbavená šupin, vnitřnosti, rozdělená na filety a kostru
rostlinný olej 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
cukr špetka
rybí omáčka 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 ks
6cm kousek čerstvého zázvoru, podle chuti, nadrobno nakrájený
Na dokončení
koriandr
lístky, nakrájené nahrubo
chilli paprička
červená, ptačí oko, nakrájené na plátky
limeta 1 ks
k pokapání
jarní cibulka
nakrájená na kolečka

1 Na středním ohni přiveďte v rendlíku k varu 750ml vody s vařenou rýží. Vložte rybí kostru (viz Něco navíc), vařte 20 minut. Pěnu a jiné nečistoty sbírejte lžící.

2 Mezitím v pánvi rozehřejte olej a opékejte rybí filety kůží dolů několik minut, až zhnědnou a budou propečené. Odložte.

3 Z vývaru vyjměte kostru. Osolte jej, opepřete a oslaďte. Ochuťte rybí omáčkou a přidejte zázvor. Vařte 5 minut. Polévku a rybu rozdělte do 2 misek. Oblohu podle chuti podávejte zvlášť.

NĚCO NAVÍC

  • Při úpravě ryby na filety můžete na jednom z nich ponechat ocas – bude to vypadat efektně!
  • Máte-li obavy z kostí, dejte rybí kostru do rendlíku zavázanou do gázy nebo položenou v nerezovém cedníku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit