Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžová polévka s rybou a zázvorem
Rýžová polévka s rybou a zázvorem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžová polévka s rybou a zázvorem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 105 g
Tuky 31 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku doporučuje londýnská blogerka a autorka knihy Pravá vietnamská kuchyně (česky vydal Slovart) Uyen Luu pro dny, kdy se cítíte mizerně anebo jste nachlazení. Podle nás je to ideální lehké probuzení z jarní únavy!

Suroviny

rýže 100 g
vařená, basmati
pražma 1 ks
lze i mořského vlka, zbavená šupin, vnitřnosti, rozdělená na filety a kostru
rostlinný olej 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
cukr špetka
rybí omáčka 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 ks
6cm kousek čerstvého zázvoru, podle chuti, nadrobno nakrájený
Na dokončení
koriandr čerstvý
lístky, nakrájené nahrubo
červená, ptačí oko, nakrájené na plátky
k pokapání
jarní cibulka
nakrájená na kolečka

Postup

1

Na středním ohni přiveďte v rendlíku k varu 750ml vody s vařenou rýží. Vložte rybí kostru (viz Něco navíc), vařte 20 minut. Pěnu a jiné nečistoty sbírejte lžící.

2

Mezitím v pánvi rozehřejte olej a opékejte rybí filety kůží dolů několik minut, až zhnědnou a budou propečené. Odložte.

3

Z vývaru vyjměte kostru. Osolte jej, opepřete a oslaďte. Ochuťte rybí omáčkou a přidejte zázvor. Vařte 5 minut. Polévku a rybu rozdělte do 2 misek. Oblohu podle chuti podávejte zvlášť.

NĚCO NAVÍC

Při úpravě ryby na filety můžete na jednom z nich ponechat ocas – bude to vypadat efektně! Máte-li obavy z kostí, dejte rybí kostru do rendlíku zavázanou do gázy nebo položenou v nerezovém cedníku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín