0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžová polévka s rybou a zázvorem

Rýžová polévka s rybou a zázvorem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rýžová polévka s rybou a zázvorem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 819 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 105 g
Tuky 31 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku doporučuje londýnská blogerka a autorka knihy Pravá vietnamská kuchyně (česky vydal Slovart) Uyen Luu pro dny, kdy se cítíte mizerně anebo jste nachlazení. Podle nás je to ideální lehké probuzení z jarní únavy!

Suroviny

rýže 100 g
vařená, basmati
pražma 1 ks
lze i mořského vlka, zbavená šupin, vnitřnosti, rozdělená na filety a kostru
rostlinný olej 1 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý
cukr špetka
rybí omáčka 1 PL
zázvor (čerstvý) 1 ks
6cm kousek čerstvého zázvoru, podle chuti, nadrobno nakrájený
Na dokončení
koriandr čerstvý
lístky, nakrájené nahrubo
chilli paprička
červená, ptačí oko, nakrájené na plátky
k pokapání
jarní cibulka
nakrájená na kolečka

1 Na středním ohni přiveďte v rendlíku k varu 750ml vody s vařenou rýží. Vložte rybí kostru (viz Něco navíc), vařte 20 minut. Pěnu a jiné nečistoty sbírejte lžící.

2 Mezitím v pánvi rozehřejte olej a opékejte rybí filety kůží dolů několik minut, až zhnědnou a budou propečené. Odložte.

3 Z vývaru vyjměte kostru. Osolte jej, opepřete a oslaďte. Ochuťte rybí omáčkou a přidejte zázvor. Vařte 5 minut. Polévku a rybu rozdělte do 2 misek. Oblohu podle chuti podávejte zvlášť.

NĚCO NAVÍC

  • Při úpravě ryby na filety můžete na jednom z nich ponechat ocas – bude to vypadat efektně!
  • Máte-li obavy z kostí, dejte rybí kostru do rendlíku zavázanou do gázy nebo položenou v nerezovém cedníku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč