Recept, který se hodí nejen tehdy, když vám zbudou hráškové či jiné výhonky. Všechno ostatní máte totiž nejspíš ve spíži.
Suroviny
rýže
100
g
basmati
rostlinný olej
1
PL
česnek
1
stroužek
nakrájený nadrobno
hráškové výhonky
2
hrsti
sójová omáčka
1
ČL
sezamový olej
nebo dýňový, na pokropení
Postup
1
Rýži uvařte podle návodu na obalu.
2
V pánvi na rozehřátém oleji nechte 30 sekund rozvonět česnek. Pak vsypte hráškové výhonky, promíchejte, podlijte cca 1 lžící vody a sójovou omáčkou a nechte zavadnout (lístky by měly jen získat jasnější barvu a změknout).
3
Podávejte na kopečku rýže, pokropené sezamovým či dýňovým olejem.
NĚCO NAVÍC
Množství lze podle potřeby snadno znásobit. Obdobně se dají připravovat také mladé špičky hrachových rostlin nebo mladé hrachové rostlinky. Anebo si k rýži opražte pučálku (naklíčený zelený hrách).