0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hráškové výhonky s rýží

Hráškové výhonky s rýží

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 487 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 81 g
Tuky 16 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který se hodí nejen tehdy, když vám zbudou hráškové či jiné výhonky. Všechno ostatní máte totiž nejspíš ve spíži.

Suroviny

rýže 100 g
basmati
rostlinný olej 1 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
hráškové výhonky 2 hrsti
sójová omáčka 1 ČL
sezamový olej
nebo dýňový, na pokropení

1 Rýži uvařte podle návodu na obalu.

2 V pánvi na rozehřátém oleji nechte 30 sekund rozvonět česnek. Pak vsypte hráškové výhonky, promíchejte, podlijte cca 1 lžící vody a sójovou omáčkou a nechte zavadnout (lístky by měly jen získat jasnější barvu a změknout).

3 Podávejte na kopečku rýže, pokropené sezamovým či dýňovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Množství lze podle potřeby snadno znásobit. Obdobně se dají připravovat také mladé špičky hrachových rostlin nebo mladé hrachové rostlinky. Anebo si k rýži opražte pučálku (naklíčený zelený hrách).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit