
Hráškové výhonky s rýží
Recept, který se hodí nejen tehdy, když vám zbudou hráškové či jiné výhonky. Všechno ostatní máte totiž nejspíš ve spíži.
Vydání: 2017/4
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100g rýže basmati
- 1 lžíce rostlinného či arašídového oleje
- 1 stroužek česneku, nakrájený nadrobno
- 1–2 hrsti hráškových výhonků
- 1–2 lžičky sójové omáčky
- sezamový nebo dýňový olej na pokropení
Příprava jídla
1 Rýži uvařte podle návodu na obalu.
2 V pánvi na rozehřátém oleji nechte 30 sekund rozvonět česnek. Pak vsypte hráškové výhonky, promíchejte, podlijte cca 1 lžící vody a sójovou omáčkou a nechte zavadnout (lístky by měly jen získat jasnější barvu a změknout).
3 Podávejte na kopečku rýže, pokropené sezamovým či dýňovým olejem.
NĚCO NAVÍC
Množství lze podle potřeby snadno znásobit. Obdobně se dají připravovat také mladé špičky hrachových rostlin nebo mladé hrachové rostlinky. Anebo si k rýži opražte pučálku (naklíčený zelený hrách).
Přidat komentář