Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 487 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 81 g
Tuky 16 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept, který se hodí nejen tehdy, když vám zbudou hráškové či jiné výhonky. Všechno ostatní máte totiž nejspíš ve spíži.

Suroviny

rýže 100 g
basmati
rostlinný olej 1 PL
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
hráškové výhonky 2 hrsti
sójová omáčka 1 ČL
sezamový olej
nebo dýňový, na pokropení

Postup

1

Rýži uvařte podle návodu na obalu.

2

V pánvi na rozehřátém oleji nechte 30 sekund rozvonět česnek. Pak vsypte hráškové výhonky, promíchejte, podlijte cca 1 lžící vody a sójovou omáčkou a nechte zavadnout (lístky by měly jen získat jasnější barvu a změknout).

3

Podávejte na kopečku rýže, pokropené sezamovým či dýňovým olejem.

NĚCO NAVÍC
Množství lze podle potřeby snadno znásobit. Obdobně se dají připravovat také mladé špičky hrachových rostlin nebo mladé hrachové rostlinky. Anebo si k rýži opražte pučálku (naklíčený zelený hrách).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...