Pikantní anglosaská variace na téma čerstvá zelená omáčka. Hodí se k nejrůznějším sýrům, masu a opékaným klobásám anebo třeba do hot dogu.
Suroviny
jarní cibulka
1
svazek
nakrájený nadrobno
okurka
1
ks
salátová, oloupaná, podélně rozpůlená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
česnek
1
stroužek
drcený
chilli paprička
1
ks
červená, zbavená semen, nakrájená nadrobno
koriandr čerstvý
5
nakrájený na drobno, i se stonky
hořčičné semínko
2
PL
žluté
2
PL
limetková šťáva
krupicový cukr
1,5
PL
kozí sýr
150
g
měkký, čerstvý, váleček bez plísně, k podávání
Postup
1
Jarní cibulku dejte do misky spolu se salátovou okurkou, česnekem, chilli papričkou a koriandrem.
2
Hořčičné semínko opražte nasucho v pánvičce, aby začalo praskat. Odstavte a vmíchejte do směsi v misce spolu s limetovou šťávou a cukrem. Důkladně promíchejte a dejte do čisté skleničky nebo misky. Podávejte třeba ke kozímu sýru.