Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s krevetami, melounem a fetou

Krevety rozříznuté naplocho (na motýlka) se dokonale opečou dokřupava. Při procesu navíc snadno odstraníte střívko. Pozor dejte jen na to, abyste maso úplně neprořízli.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Opékání 0:20
Salát

Ingredience

    • 400 g velkých syrových oloupaných krevet, rozříznutých středem naplocho
    • 250 g zelených fazolek, konce u stopky odkrojené
    • 850 g dužiny vodního melounu, nakrájené kostky
    • malý svazek máty, lístky otrhané
    • 200 g sýra feta
    • chleby pita k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička chilli vloček

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na zálivku. 1 lžící zálivky pokapejte krevety, promíchejte a nechte je 15 minut marinovat.

2 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte do ní fazolky a vařte 2–3 minuty do změknutí. Potom fazolky slijte, ponořte do ledové vody, aby se zastavil zbytkový var a fazolky zůstaly jasně zelené. Vyjměte z vody, nechte okapat a osušte.

3 Kostky melounu rozložte na tác nebo do mísy spolu s fazolkami, poházejte nahrubo natrhanými lístky máty a navrch nadrobte fetu.

4 Rozpalte nasucho pánev (může být i grilovací) a po dávkách opečte krevety řezem dolů, dokud nezrůžoví. Na fazolky a meloun nasypte krevety, pokapejte zbylou zálivkou a velmi jemně promíchejte, aby se chutě propojily. Podávejte s rozpečenými chleby pita.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

REKLAMA

Přidat komentář