Salát s krevetami, melounem a fetou

Salát s krevetami, melounem a fetou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1548 kcal
Bílkoviny 114 g
Cukr 79 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety rozříznuté naplocho (na motýlka) se dokonale opečou dokřupava. Při procesu navíc snadno odstraníte střívko. Pozor dejte jen na to, abyste maso úplně neprořízli.

Suroviny

krevety 400 g
velké, syrové, oloupané, rozříznuté středem naplocho
fazolky zelené 250 g
konce u stopky odkrojené
meloun 850 g
dužina, na kostky
máta 1 svazek
malý, lístky otrhané
feta 200 g
pita
k podávání
Na zálivku
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva 2 PL
chilli sušené 1 ČL

1 Smíchejte přísady na zálivku. 1 lžící zálivky pokapejte krevety, promíchejte a nechte je 15 minut marinovat.

2 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte do ní fazolky a vařte 2–3 minuty do změknutí. Potom fazolky slijte, ponořte do ledové vody, aby se zastavil zbytkový var a fazolky zůstaly jasně zelené. Vyjměte z vody, nechte okapat a osušte.

3 Kostky melounu rozložte na tác nebo do mísy spolu s fazolkami, poházejte nahrubo natrhanými lístky máty a navrch nadrobte fetu.

4 Rozpalte nasucho pánev (může být i grilovací) a po dávkách opečte krevety řezem dolů, dokud nezrůžoví. Na fazolky a meloun nasypte krevety, pokapejte zbylou zálivkou a velmi jemně promíchejte, aby se chutě propojily. Podávejte s rozpečenými chleby pita.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit