Krevety rozříznuté naplocho (na motýlka) se dokonale opečou dokřupava. Při procesu navíc snadno odstraníte střívko. Pozor dejte jen na to, abyste maso úplně neprořízli.
Suroviny
1 Smíchejte přísady na zálivku. 1 lžící zálivky pokapejte krevety, promíchejte a nechte je 15 minut marinovat.
2 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte do ní fazolky a vařte 2–3 minuty do změknutí. Potom fazolky slijte, ponořte do ledové vody, aby se zastavil zbytkový var a fazolky zůstaly jasně zelené. Vyjměte z vody, nechte okapat a osušte.
3 Kostky melounu rozložte na tác nebo do mísy spolu s fazolkami, poházejte nahrubo natrhanými lístky máty a navrch nadrobte fetu.
4 Rozpalte nasucho pánev (může být i grilovací) a po dávkách opečte krevety řezem dolů, dokud nezrůžoví. Na fazolky a meloun nasypte krevety, pokapejte zbylou zálivkou a velmi jemně promíchejte, aby se chutě propojily. Podávejte s rozpečenými chleby pita.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media