Salát s krevetami, melounem a fetou

Salát s krevetami, melounem a fetou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1548 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 79 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety rozříznuté naplocho (na motýlka) se dokonale opečou dokřupava. Při procesu navíc snadno odstraníte střívko. Pozor dejte jen na to, abyste maso úplně neprořízli.

Suroviny

krevety 400 g
velké, syrové, oloupané, rozříznuté středem naplocho
fazolky zelené 250 g
konce u stopky odkrojené
meloun 850 g
dužina, na kostky
máta 1 svazek
malý, lístky otrhané
sýr feta 200 g
pita
k podávání
Na zálivku
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva 2 PL
chilli sušené 1 ČL

1 Smíchejte přísady na zálivku. 1 lžící zálivky pokapejte krevety, promíchejte a nechte je 15 minut marinovat.

2 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte do ní fazolky a vařte 2–3 minuty do změknutí. Potom fazolky slijte, ponořte do ledové vody, aby se zastavil zbytkový var a fazolky zůstaly jasně zelené. Vyjměte z vody, nechte okapat a osušte.

3 Kostky melounu rozložte na tác nebo do mísy spolu s fazolkami, poházejte nahrubo natrhanými lístky máty a navrch nadrobte fetu.

4 Rozpalte nasucho pánev (může být i grilovací) a po dávkách opečte krevety řezem dolů, dokud nezrůžoví. Na fazolky a meloun nasypte krevety, pokapejte zbylou zálivkou a velmi jemně promíchejte, aby se chutě propojily. Podávejte s rozpečenými chleby pita.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit