0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3791 kcal
Bílkoviny 371 g
Sacharidy 95 g
Tuky 211 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace choriza, uzené papriky a mořských plodů je typická pro Španělsko. Krevety, zeleninu a klobásky můžete také napíchat na špízy a grilovat.

Suroviny

paprika červená 1 ks
na větší kusy
paprika žlutá 1 ks
na větší kusy
citron 1,5 ks
celý, rozčtvrcený, z 1/2 vymačkaná šťáva
česnek 4 stroužek
velké, 3 celé, neoloupané, 1 oloupaný a nasekaný
chorizo 200 g
na kousky
cibule 1 ks
osminy
olivový olej 1,5 PL
1 PL
sherry ocet
tymián 2 ČL
lístky, odrhnuté
2 ČL
uzená paprika mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
krevety tygří 16 ks
neoloupané
majonéza 150 g

1 Předehřejte troubu na 200°C. Smíchejte nakrájené papriky, čtvrtky citronu, celé stroužky česneku i nakrájený česnek, chorizo a cibuli s olivovým olejem, sherry octem, tymiánem a 1 a 1/2 lžičky papriky. Rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.

2 Vyndejte z pekáčku doměkka upečené celé stroužky česneku a dejte je stranou. K paprikám a chorizu přisypte krevety a pečte 5–10 minut, až krevety zrůžoví. Mezitím vymáčkněte pečený česnek ze slupky, rozmačkejte ho a smíchejte s majonézou, zbylou půlkou lžičky mleté papriky a citronovou šťávou. Krevety s chorizem podávejte v míse nebo pekáčku a vedle v misce servírujte česnekové aïoli.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...