
Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli
Kombinace choriza, uzené papriky a mořských plodů je typická pro Španělsko. Krevety, zeleninu a klobásky můžete také napíchat na špízy a grilovat.
Ingredience
- 1 červená a 1 žlutá paprika, nakrájené na větší kusy
- 1 a 1/2 citronu, celý rozčtvrcený, z 1/2 vymačkaná šťáva
- 4 velké stroužky česneku, 3 celé, neoloupané, 1 oloupaný a nasekaný
- 200 g choriza, nakrájeného na kousky
- 1 cibule, nakrájená na osminy
- 1 a 1/2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sherry octa
- 2 lžičky lístků tymiánu, odrhnutých
- 2 lžičky mleté uzené papriky
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 16 neoloupaných tygřích krevet
- 150 g majonézy
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 200°C. Smíchejte nakrájené papriky, čtvrtky citronu, celé stroužky česneku i nakrájený česnek, chorizo a cibuli s olivovým olejem, sherry octem, tymiánem a 1 a 1/2 lžičky papriky. Rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.
2 Vyndejte z pekáčku doměkka upečené celé stroužky česneku a dejte je stranou. K paprikám a chorizu přisypte krevety a pečte 5–10 minut, až krevety zrůžoví. Mezitím vymáčkněte pečený česnek ze slupky, rozmačkejte ho a smíchejte s majonézou, zbylou půlkou lžičky mleté papriky a citronovou šťávou. Krevety s chorizem podávejte v míse nebo pekáčku a vedle v misce servírujte česnekové aïoli.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář