Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3791 kcal
Bílkoviny 371 g
Sacharidy 95 g
Tuky 211 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace choriza, uzené papriky a mořských plodů je typická pro Španělsko. Krevety, zeleninu a klobásky můžete také napíchat na špízy a grilovat.

Suroviny

paprika červená 1 ks
na větší kusy
paprika žlutá 1 ks
na větší kusy
citron 1.5 ks
celý, rozčtvrcený, z 1/2 vymačkaná šťáva
česnek 4 stroužek
velké, 3 celé, neoloupané, 1 oloupaný a nasekaný
chorizo 200 g
na kousky
cibule 1 ks
osminy
olivový olej 1.5 PL
1 PL
sherry ocet
tymián 2 ČL
lístky, odrhnuté
2 ČL
uzená paprika mletá
sůl
pepř
čerstvě mletý
krevety tygří 16 ks
neoloupané
majonéza 150 g

1 Předehřejte troubu na 200°C. Smíchejte nakrájené papriky, čtvrtky citronu, celé stroužky česneku i nakrájený česnek, chorizo a cibuli s olivovým olejem, sherry octem, tymiánem a 1 a 1/2 lžičky papriky. Rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.

2 Vyndejte z pekáčku doměkka upečené celé stroužky česneku a dejte je stranou. K paprikám a chorizu přisypte krevety a pečte 5–10 minut, až krevety zrůžoví. Mezitím vymáčkněte pečený česnek ze slupky, rozmačkejte ho a smíchejte s majonézou, zbylou půlkou lžičky mleté papriky a citronovou šťávou. Krevety s chorizem podávejte v míse nebo pekáčku a vedle v misce servírujte česnekové aïoli.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit