Kombinace choriza, uzené papriky a mořských plodů je typická pro Španělsko. Krevety, zeleninu a klobásky můžete také napíchat na špízy a grilovat.
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 200°C. Smíchejte nakrájené papriky, čtvrtky citronu, celé stroužky česneku i nakrájený česnek, chorizo a cibuli s olivovým olejem, sherry octem, tymiánem a 1 a 1/2 lžičky papriky. Rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.
2 Vyndejte z pekáčku doměkka upečené celé stroužky česneku a dejte je stranou. K paprikám a chorizu přisypte krevety a pečte 5–10 minut, až krevety zrůžoví. Mezitím vymáčkněte pečený česnek ze slupky, rozmačkejte ho a smíchejte s majonézou, zbylou půlkou lžičky mleté papriky a citronovou šťávou. Krevety s chorizem podávejte v míse nebo pekáčku a vedle v misce servírujte česnekové aïoli.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media