Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevety s chorizem, paprikou & omáčkou aïoli

Kombinace choriza, uzené papriky a mořských plodů je typická pro Španělsko. Krevety, zeleninu a klobásky můžete také napíchat na špízy a grilovat.

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT35M
Pečení 0:35
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 1 červená a 1 žlutá paprika, nakrájené na větší kusy
    • 1 a 1/2 citronu, celý rozčtvrcený, z 1/2 vymačkaná šťáva
    • 4 velké stroužky česneku, 3 celé, neoloupané, 1 oloupaný a nasekaný
    • 200 g choriza, nakrájeného na kousky
    • 1 cibule, nakrájená na osminy
    • 1 a 1/2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžíce sherry octa
    • 2 lžičky lístků tymiánu, odrhnutých
    • 2 lžičky mleté uzené papriky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 16 neoloupaných tygřích krevet
    • 150 g majonézy

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C. Smíchejte nakrájené papriky, čtvrtky citronu, celé stroužky česneku i nakrájený česnek, chorizo a cibuli s olivovým olejem, sherry octem, tymiánem a 1 a 1/2 lžičky papriky. Rozprostřete v jedné vrstvě do pekáčku, osolte a opepřete. Pečte 25 minut.

2 Vyndejte z pekáčku doměkka upečené celé stroužky česneku a dejte je stranou. K paprikám a chorizu přisypte krevety a pečte 5–10 minut, až krevety zrůžoví. Mezitím vymáčkněte pečený česnek ze slupky, rozmačkejte ho a smíchejte s majonézou, zbylou půlkou lžičky mleté papriky a citronovou šťávou. Krevety s chorizem podávejte v míse nebo pekáčku a vedle v misce servírujte česnekové aïoli.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Salát s krevetami, melounem a fetou

REKLAMA

Přidat komentář