Krevetové placičky jsou perfektní předkrm. Šťavnaté, křupavé a syté tak akorát, aby příjemně navnadily na další chod.
Suroviny
Postup
Do mísy nasypte mouku se solí a do středu udělejte důlek. Do důlku vlijte vejce a kokosové mléko a rozšlehejte do hladkého těstíčka. Vmíchejte strouhaný kokos, krevety a jarní cibulku. Zatím dejte stranou.
Smíchejte všechny suroviny na nakládanou okurku. Salátové lístky promíchejte společně s lístky koriandru.
Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a rozetřete na ní pár kapek oleje. Naberte lžící těsto a kápněte je na pánev.
Opékejte na jeden zátah 2–3 placičky, každou placičku pečte po jedné i druhé straně 2–3 minuty. Tak postupujte až do spotřebování těsta, hotové placičky můžete uchovat v teple ve vyhřáté troubě.
Podávejte s nakládanou okurkou a lístky salátu a koriandru.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media