Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 110 g
Tuky 30 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetové placičky jsou perfektní předkrm. Šťavnaté, křupavé a syté tak akorát, aby příjemně navnadily na další chod.

Suroviny

sůl ¼ ČL
vejce 1 ks
rozšlehané
opražený
krevety 300 g
malé, předvařené, osušené
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
slunečnicový olej
na opékání
Na nakládanou okurku
12 cm kousek, na kostičky
najemno
červená, zbavená semínek, jemně nasekaná
rýžový ocet 2 PL
sůl 1 špetka
K podávání
salát 1 hrst
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky

Postup

1

Do mísy nasypte mouku se solí a do středu udělejte důlek. Do důlku vlijte vejce a kokosové mléko a rozšlehejte do hladkého těstíčka. Vmíchejte strouhaný kokos, krevety a jarní cibulku. Zatím dejte stranou.

2

Smíchejte všechny suroviny na nakládanou okurku. Salátové lístky promíchejte společně s lístky koriandru.

3

Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a rozetřete na ní pár kapek oleje. Naberte lžící těsto a kápněte je na pánev.

4

Opékejte na jeden zátah 2–3 placičky, každou placičku pečte po jedné i druhé straně 2–3 minuty. Tak postupujte až do spotřebování těsta, hotové placičky můžete uchovat v teple ve vyhřáté troubě.

Podávejte s nakládanou okurkou a lístky salátu a koriandru.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč