0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 110 g
Tuky 30 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetové placičky jsou perfektní předkrm. Šťavnaté, křupavé a syté tak akorát, aby příjemně navnadily na další chod.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 75 g
sůl ¼ ČL
vejce 1 ks
rozšlehané
kokos strouhaný 1 PL
opražený
krevety 300 g
malé, předvařené, osušené
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
slunečnicový olej
na opékání
Na nakládanou okurku
12 cm kousek, na kostičky
šalotka 1 ks
najemno
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek, jemně nasekaná
rýžový ocet 2 PL
krupicový cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
K podávání
salát 1 hrst
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky

Postup

1

Do mísy nasypte mouku se solí a do středu udělejte důlek. Do důlku vlijte vejce a kokosové mléko a rozšlehejte do hladkého těstíčka. Vmíchejte strouhaný kokos, krevety a jarní cibulku. Zatím dejte stranou.

2

Smíchejte všechny suroviny na nakládanou okurku. Salátové lístky promíchejte společně s lístky koriandru.

3

Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a rozetřete na ní pár kapek oleje. Naberte lžící těsto a kápněte je na pánev.

4

Opékejte na jeden zátah 2–3 placičky, každou placičku pečte po jedné i druhé straně 2–3 minuty. Tak postupujte až do spotřebování těsta, hotové placičky můžete uchovat v teple ve vyhřáté troubě.

Podávejte s nakládanou okurkou a lístky salátu a koriandru.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč