Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Placičky s krevetami, kokosem a rychle naloženou okurkou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1125 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 110 g
Tuky 30 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevetové placičky jsou perfektní předkrm. Šťavnaté, křupavé a syté tak akorát, aby příjemně navnadily na další chod.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 75 g
sůl 0.25 ČL
vejce 1 ks
rozšlehané
kokosové mléko 125 ml
kokos strouhaný 1 PL
opražený
krevety 300 g
malé, předvařené, osušené
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
slunečnicový olej
na opékání
Na nakládanou okurku
okurka 1 ks
12 cm kousek, na kostičky
šalotka 1 ks
najemno
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek, jemně nasekaná
rýžový ocet 2 PL
krupicový cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
K podávání
salát 1 hrst
koriandr 1 hrst
lístky

Postup

1

Do mísy nasypte mouku se solí a do středu udělejte důlek. Do důlku vlijte vejce a kokosové mléko a rozšlehejte do hladkého těstíčka. Vmíchejte strouhaný kokos, krevety a jarní cibulku. Zatím dejte stranou.

2

Smíchejte všechny suroviny na nakládanou okurku. Salátové lístky promíchejte společně s lístky koriandru.

3

Na středním plameni rozehřejte nepřilnavou pánev a rozetřete na ní pár kapek oleje. Naberte lžící těsto a kápněte je na pánev.

4

Opékejte na jeden zátah 2–3 placičky, každou placičku pečte po jedné i druhé straně 2–3 minuty. Tak postupujte až do spotřebování těsta, hotové placičky můžete uchovat v teple ve vyhřáté troubě.

Podávejte s nakládanou okurkou a lístky salátu a koriandru.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit