Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát se ztraceným vejcem, baby chřestem a holandskou omáčkou

Jak nejlépe oslavit příchod jara? Slavnostním obědem plným svěžích chutí, který zahájíte noblesním předkrmem!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT3M
Vaření 0:03
Salát

Ingredience

    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 4 vejce
    • 1 střední ciabatta, nakrájená na plátky
    • olivový olej
    • 4 velké hrsti salátových lístků (nejlépe potočnice nebo směsi s potočnicí – prodává Marks & Spencer – nebo se šruchou)
    • cca 300 g baby chřestu, krátce spařeného a osvěženého studenou vodou
    • panenský olivový olej ve spreji
    • vločková sůl a čerstvě mletý barevný pepř

    NA HOLANDSKOU OMÁČKU

    • 125 g másla
    • 2 žloutky
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • šťáva z 1 citronu (podle chuti)

Příprava jídla

1 Začněte holandskou omáčkou. Na mírném ohni nechte v rendlíčku rozpustit máslo. Do jiného rendlíku dejte žloutky, přilijte vinný ocet a na mírném ohni šlehejte, dokud směs nezhoustne a nebude vláčná, hladká a lesklá. Odstavte a začněte pomalu přilévat a zašlehávat rozpuštěné máslo, dokud ho nezašleháte všechno. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a udržujte teplé (nad vodní lázní).

2 Pak udělejte ztracená vejce: Ve velkém nižším hrnci přiveďte k mírnému varu vodu, vlijte ocet a po jednom opatrně vlijte vejce tak, aby měla mezi sebou rozestupy. Vařte cca 3 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou sběračkou.

Ciabattu opečte na pánvi nebo v troubě (v obou případech s trochou olivového oleje) dozlatova.

4 Na 4 talíře naaranžujte vždy salátové lístky, poprašte je olejem, na ně dejte baby chřest a ztracené vejce, polijte holandskou omáčkou (hlavně vejce a chřest), ozdobte vločkovou solí a barevným pepřem a podávejte s opečenou bagetou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dva odstíny chřestu

Kuřecí polévka s pažitkovými knedlíčky

Bylinkové kuře s novými bramborami

Koláč s citronovým krémem a sněhovou čepicí

Velikonoční menu oslavující jaro

REKLAMA

Přidat komentář