Rychlá pánev s chřestem a krevetami

Rychlá pánev s chřestem a krevetami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1035 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 66 g
Tuky 47 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Orientální úprava chřestu svědčí – tohle jídlo je navíc bleskově hotové! Můžete ho podávat s nudlemi nebo s rýží.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvý, nastrouhaný
400 g
chřest
česnek 2 stroužky
rozdrcený
chilli paprička 1 ks
červená, nasekaná
krevety 350 g
loupané, povařené
sezamový olej 1 PL
sezamová semínka 1 PL
pražená
limetová šťáva
z jedné limety
sůl
pepř
limeta
k podávání
Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi nebo woku, přisypte zázvor i chřest a za stálého promíchávání minutu smažte. Přihoďte česnek, chilli papričku a krevety, dobře promíchejte a smažte ještě pět minut. Stále promíchávejte. Ochuťte sezamovým olejem, vsypte semínka a zakápněte limetovou šťávou; dochuťte. Podávejte s limetou.
 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Tajemství lahodného chřestu

Více

Komentáře

Anonym

Tohle je jeden z nejlepších receptů v Apetitu za poslední 2 roky. Překvapil mne malý počet palců, zkuste to, fakt super jídlo, ani nemusíte dávat tolik chilli, kdo nemá rád ostré, dávám víc zázvoru a hodně limetkové š´távy,

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit