Orientální úprava chřestu svědčí – tohle jídlo je navíc bleskově hotové! Můžete ho podávat s nudlemi nebo s rýží.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
zázvor (čerstvý)
3
cm
nastrouhaný
chřest
400
g
česnek
2
stroužky
rozdrcený
chilli paprička
1
ks
červená, nasekaná
krevety
350
g
loupané, povařené
sezamový olej
1
PL
sezamová semínka
1
PL
pražená
limetová šťáva
z jedné limety
sůl
pepř
klínky k podávání
Postup
1
Olej rozehřejte ve velké silnostěnné pánvi nebo woku, přisypte zázvor i chřest a za stálého promíchávání minutu smažte. Přihoďte česnek, chilli papričku a krevety, dobře promíchejte a smažte ještě pět minut.
2
Stále promíchávejte. Ochuťte sezamovým olejem, vsypte semínka a zakápněte limetovou šťávou; dochuťte. Podávejte s limetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
Komentáře
Výborný recept!