Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát se ztraceným vejcem, baby chřestem a holandskou omáčkou

Salát se ztraceným vejcem, baby chřestem a holandskou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát se ztraceným vejcem, baby chřestem a holandskou omáčkou

2.9/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2516 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 52 g
Tuky 212 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak nejlépe oslavit příchod jara? Slavnostním obědem plným svěžích chutí, který zahájíte noblesním předkrmem!

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
vejce 4 ks
střední, nakrájená na plátky
olivový olej
potočnice 4 hrsti
nebo jiné salátové lístky (nejlépe ovšem opravdu potočnice nebo směsi s ní či se šruchou)
krátce spařený, osvěžený studenou vodou
olivový olej panenský
ve spreji
sůl vločková
pepř barevný
čerstvě mletý
Na holandskou omáčku
máslo 125 g
vinný ocet bílý 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
vymačkaná z 1 citronu, použité množství ovšem podle chuti

Postup

1

Začněte holandskou omáčkou. Na mírném ohni nechte v rendlíčku rozpustit máslo. Do jiného rendlíku dejte žloutky, přilijte vinný ocet a na mírném ohni šlehejte, dokud směs nezhoustne a nebude vláčná, hladká a lesklá.

2

Odstavte a začněte pomalu přilévat a zašlehávat rozpuštěné máslo, dokud ho nezašleháte všechno. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a udržujte teplé (nad vodní lázní).

3

Pak udělejte ztracená vejce: Ve velkém nižším hrnci přiveďte k mírnému varu vodu, vlijte ocet a po jednom opatrně vlijte vejce tak, aby měla mezi sebou rozestupy. Vařte cca 3 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou sběračkou.

4

Ciabattu opečte na pánvi nebo v troubě (v obou případech s trochou olivového oleje) dozlatova.

5

Na 4 talíře naaranžujte vždy salátové lístky, poprašte je olejem, na ně dejte baby chřest a ztracené vejce, polijte holandskou omáčkou (hlavně vejce a chřest), ozdobte vločkovou solí a barevným pepřem a podávejte s opečenou bagetou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč