Jak nejlépe oslavit příchod jara? Slavnostním obědem plným svěžích chutí, který zahájíte noblesním předkrmem!
Suroviny
Postup
Začněte holandskou omáčkou. Na mírném ohni nechte v rendlíčku rozpustit máslo. Do jiného rendlíku dejte žloutky, přilijte vinný ocet a na mírném ohni šlehejte, dokud směs nezhoustne a nebude vláčná, hladká a lesklá.
Odstavte a začněte pomalu přilévat a zašlehávat rozpuštěné máslo, dokud ho nezašleháte všechno. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a udržujte teplé (nad vodní lázní).
Pak udělejte ztracená vejce: Ve velkém nižším hrnci přiveďte k mírnému varu vodu, vlijte ocet a po jednom opatrně vlijte vejce tak, aby měla mezi sebou rozestupy. Vařte cca 3 minuty. Uvařená vejce vyjměte děrovanou sběračkou.
Ciabattu opečte na pánvi nebo v troubě (v obou případech s trochou olivového oleje) dozlatova.
Na 4 talíře naaranžujte vždy salátové lístky, poprašte je olejem, na ně dejte baby chřest a ztracené vejce, polijte holandskou omáčkou (hlavně vejce a chřest), ozdobte vločkovou solí a barevným pepřem a podávejte s opečenou bagetou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 37 skvělých receptů se zeleným a bílým chřestem v hlavní roli(37 receptů )
- Velikonoční menu oslavující jaro(4 recepty )