Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem

Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem

4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1782 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 170 g
Tuky 82 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nevšední kombinace ingrediencí. Na stole do půl hodiny.

Suroviny

nové, neloupané, omyté, velké podélně rozpůlené
bazalkové pesto 2 PL
olivový olej 4 PL
malá třešňová
tuňák 180 g
konzervovaný
fazolky zelené 200 g
čerstvé nebo konzervované, přepůlené
čerstvý, několik hrstí, větší listy natrhat
sůl
pepř

Postup

1

Brambory vložte do hlubokého hrnce s vroucí vodou a vařte deset až patnáct minut, dokud nezměknou.

2

Mezitím udělejte zálivku – smíchejte pesto a olej. Rajčata rozpulte, tuňáka vyklopte z konzervy a rozdrolte. Fazole přidejte na poslední tři minuty vaření k bramborám.

3

Brambory s fazolemi slijte, osušte a nasypte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se od zeleniny trochu ohřál. Osolte a opepřete. Rajčata a tuňáka nasypte navrch, všechno pokapejte pestovým dresinkem a jemně promíchejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

16.07.2008 10:38
Nemám ráda zelené fazolky, bylo by lepší je zde vynechat nebo něčím nahradit-čím?
01.08.2008 22:10
Zkuste rapikaty celer nebo hrasek.
29.08.2007 14:39
Recept se nachází v č. 7/04, str.19