Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem

Salát s bramborami, tuňákem a pestovým dresinkem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (4)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1782 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 170 g
Tuky 82 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nevšední kombinace ingrediencí. Na stole do půl hodiny.

Suroviny

brambory 650 g
nové, neloupané, omyté, velké podélně rozpůlené
bazalkové pesto 2 PL
olivový olej 4 PL
rajčata 8 ks
malá třešňová
tuňák 180 g
konzervovaný
fazolky zelené 200 g
čerstvé nebo konzervované, přepůlené
špenát
čerstvý, několik hrstí, větší listy natrhat
sůl
pepř

1Brambory vložte do hlubokého hrnce s vroucí vodou a vařte deset až patnáct minut, dokud nezměknou.

2Mezitím udělejte zálivku – smíchejte pesto a olej. Rajčata rozpulte, tuňáka vyklopte z konzervy a rozdrolte. Fazole přidejte na poslední tři minuty vaření k bramborám.

3Brambory s fazolemi slijte, osušte a nasypte do salátové mísy. Vmíchejte špenát, aby se od zeleniny trochu ohřál. Osolte a opepřete. Rajčata a tuňáka nasypte navrch, všechno pokapejte pestovým dresinkem a jemně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Obchod Apetit