Segedínský guláš

Segedínský guláš

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

750 g
krůtí prsní řízky
zelí kysané 400 g
zakysaná smetana 1 ks
cibule 2 ks
česnek 4
paprika sladká 2 PL
kmín 1 PL
sůl 2
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 4 PL
pepř 0.5
bujon hovězí 1 kostka

Připravíme si ca 250 ml vývaru

Maso nakrájíme na kostky, obalíme je v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a maso zprudka osmahneme ca 3-4 min, aby se zatáhlo. Po té odstavíme z ohně, přidáme rozetřený česnek, drcený kmín a sůl.

Cibule nakrájíme na drobno, ve velkém hrnci rozpálíme zbylý olivový olej, cibuli osmahneme do zlatova. Hrnec odstavíme, vmícháme červenou papriku, přidáme maso a pepř, promícháme.

Hrnec vrátíme na oheň, přidáme vývar, případně zředíme vodou, zamícháme a na mírném ohni pomalu dusíme doměkka.

Mezitím necháme vykapat kysané zelí a pokrájíme ho. Když je maso měkké ( asi po 20 min ), přidáme pokrájené zelí a dobře promícháme, dusíme na mírném ohni dalších asi 20 min. Pak přidáme tak 3/4 zakysané smetany ( zbytek použijeme na ozdobení guláše na talíři ) a dále dusíme. Podle chuti odklopíme pokličku a necháme zhoustnout.

Podáváme s bleskovým houskovým knedlíkem ( viz samostatný recept )

Dobrou chuť!

Autor: kachnat

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit