0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty na guláš

Poctivý hospodský guláš patří mezi jídla tradiční české kuchyně. Jeho původ pravděpodobně dohledáme v Maďarsku, kde se více než gulyási podobá perkeltu.  

...


Základem každého dobrého guláše je cibulový základ. Na jeden díl masa připadá jeden díl cibule, to znamená na kilo masa, kilo cibule. Ta guláš dokáže zahustit tak, že nebudete případně potřebovat ani mouku či chleba. 

  • Další nutností je silný hovězí vývar, který můžete buď koupit nebo si ho předem připravit z kostí.
  • A jaké maso se hodí na guláš? Tradiční guláš se připravuje z hovězí kližky, která je dobře prorostlá tukem. Guláš je potřeba dlouho táhnout, a tuk zabrání vysušení masa.
  • Připravit ho ale můžete i z hovězího krku nebo telecího masa. Minutkový guláš se připravuje například z hovězí svíčkové.
  • Oblíbený je i vepřový guláš, který se připravuje nejčastěji jako segedínský se zelím či guláš z divočáka.
  • Guláš ale není jen pro jedlíky masa, existuje mnoho vegetariánských receptů. Nejoblíbenější je guláš z hlívy ústřičné, bramborový či fazolový.
  • A v neposlední řadě nesmíme zapomenout na hitparádu českých jídelen: gulášovou polévku!

Celý popis

Obchod Apetit