Rybí prsty

Rybí prsty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2407 kcal
Bílkoviny 104 g
Cukr 211 g
Tuky 123 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Obalované řízečky mívají úspěch v každé podobě – a domácí rybí prsty ho přímo zaručují!

Suroviny

250 g
filety od uzené ryby (makrela, tolstolobik…)
losos 170 g
mléko 300 ml
hřebíček 1 ks
cibule 1 ks
rozpůlená
bobkový list 1 ks
máslo 50 g
brambory 250 g
uvařené, osolené, rozmačkané
worcesterská omáčka 1 ČL
necelá lžička
vejce 2 ks
uvařené natvrdo, pokrájená na kostičky
petrželka 2 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
sůl
olej
na smažení
rajčatové pyré
pikantní, na namáčení
Na obalování
mouka pšeničná hladká
vejce 1 ks
rozšlehané
strouhanka
1. Mléko vlijte do většího hrnce a přihoďte do něj hřebíček, půlku cibule i bobkový list. Na středním plameni přiveďte mléko k varu a přidejte lososa a uzenou rybu; společně povařte zhruba pět minut. Pak ryby vyjměte děrovanou naběračkou, a až trochu vychladnou, opatrně je zbavte kůže. Také se snažte z ryby vytahat co nejvíc kostí
– tahle práce bude bavit děti.

2. Najemno pokrájejte zbytek cibule a na másle ji doměkka osmažte. Pak do ní rozmačkejte uzenou rybu a přidejte brambory a worcesterskou omáčku. Chvíli míchejte, aby byla směs hladká. Potom opatrně přidejte lososa, vařená vejce a bylinky. Směs stačí trochu prohřát; s mícháním to nemusíte přehánět. Ochutnejte a případně dosolte. Odstavte a nechte hmotu asi hodinu chladnout, aby se vůně pěkně rozležely a promísily.

3. Rozdělte směs na dvacet dílů a vytvarujte placičky. Děti je můžou obalit v mouce, vajíčku a strouhance. Pak se pusťte do smažení: v pánvi rozpalte olej a rybí prsty osmažte po každé straně do křupava. Trvá to pět až sedm minut. Servírujte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Získejte náskok!
Rybí prsty můžete připravit den předem. Placičky obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance, uložte do chladničky a osmažte až těsně před večírkem.

Obchod Apetit