Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí prsty

Rybí prsty

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2772 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 211 g
Tuky 143 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obalované řízečky mívají úspěch v každé podobě – a domácí rybí prsty ho přímo zaručují!

Související recepty

Suroviny

ryba 250 g
filety uzené ryby (makrela, tolstolobik…)
losos 170 g
filety
mléko 300 ml
rozpůlená
uvařené, osolené, rozmačkané
worcesterská omáčka 1 ČL
necelá lžička
vejce 2 ks
uvařené natvrdo, pokrájená na kostičky
petrželka 2 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
sůl
olej
na smažení
rajčatová passata - pyré
pikantní, na namáčení
Na obalování
vejce 1 ks
rozšlehané
strouhanka

Postup

1

Mléko vlijte do většího hrnce a přihoďte do něj hřebíček, půlku cibule i bobkový list. Na středním plameni přiveďte mléko k varu a přidejte lososa a uzenou rybu; společně povařte zhruba pět minut. Pak ryby vyjměte děrovanou naběračkou, a až trochu vychladnou, opatrně je zbavte kůže. Také se snažte z ryby vytahat co nejvíc kostí
– tahle práce bude bavit děti.

2

Najemno pokrájejte zbytek cibule a na másle ji doměkka osmažte. Pak do ní rozmačkejte uzenou rybu a přidejte brambory a worcesterskou omáčku. Chvíli míchejte, aby byla směs hladká. Potom opatrně přidejte lososa, vařená vejce a bylinky. Směs stačí trochu prohřát; s mícháním to nemusíte přehánět. Ochutnejte a případně dosolte. Odstavte a nechte hmotu asi hodinu chladnout, aby se vůně pěkně rozležely a promísily.

3

Rozdělte směs na dvacet dílů a vytvarujte placičky. Děti je můžou obalit v mouce, vajíčku a strouhance. Pak se pusťte do smažení: v pánvi rozpalte olej a rybí prsty osmažte po každé straně do křupava. Trvá to pět až sedm minut. Servírujte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Získejte náskok!
Rybí prsty můžete připravit den předem. Placičky obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance, uložte do chladničky a osmažte až těsně před večírkem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 16:34
Recept se nachází v č.1/06, str.62