Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sezamové krekry s jarní cibulkou
Sezamové krekry s jarní cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sezamové krekry s jarní cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Na 8 plátů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2219 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 336 g
Tuky 55 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z jedné dávky uděláte celkem hodně krekrů, ale to vůbec nevadí. S nejrůznějšími dipy či pomazánkami mizí velmi rychle, a i kdyby náhodou zbyly, křupavé vydrží v uzavíratelné nádobě do dalšího večírku!

Suroviny

sezamový olej 1 PL
sůl vločková 1 ČL
+ 1 lžíce na posypání
mouka žitná celozrnná 250 g
lépe hruběji namletá + na pomoučnění
mouka špaldová hladká 100 g
droždí sušené 7 g
2 lžičky
sezamová semínka 4 PL
jarní cibulka 8 ks
nakrájená najemno

Postup

1

V menší misce smíchejte 275 ml vlažné vody, cukr a sezamový olej. Do velké mísy vsypte 1 lžičku soli, všechny mouky a droždí, přilijte vodu s cukrem a olejem a vypracujte hladké těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte alespoň 2 hodiny kynout. Těsto trochu vyběhne, ale velké nakynutí neočekávejte.

2

Troubu předehřejte na 220°C. Těsto rozdělte přibližně na 8 stejných dílů a na pracovní ploše pomoučněné žitnou moukou vyválejte osminku těsta do co nejtenčí placky. Na tvaru nezáleží, důležité je, aby byla opravdu tenká. Posypte sezamovými semínky, jarní cibulkou a solí a ještě párkrát přejeďte válečkem, aby se vše vtisklo do těsta. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut, poté pomocí kleští plát těsta otočte a pečte ještě 5 minut. Zopakujte se zbylým těstem a ingrediencemi na posypání.

3

Hotové upečené pláty nechte úplně vychladnout, potom rozlámejte a podávejte.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...