0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezamové krekry s jarní cibulkou

Sezamové krekry s jarní cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sezamové krekry s jarní cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Na 8 plátů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2219 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 336 g
Tuky 55 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z jedné dávky uděláte celkem hodně krekrů, ale to vůbec nevadí. S nejrůznějšími dipy či pomazánkami mizí velmi rychle, a i kdyby náhodou zbyly, křupavé vydrží v uzavíratelné nádobě do dalšího večírku!

Suroviny

krupicový cukr 1 ČL
sezamový olej 1 PL
sůl vločková 1 ČL
+ 1 lžíce na posypání
mouka žitná celozrnná 250 g
lépe hruběji namletá + na pomoučnění
mouka špaldová hladká 100 g
mouka pšeničná hladká 50 g
droždí sušené 7 g
2 lžičky
sezamová semínka 4 PL
jarní cibulka 8 ks
nakrájená najemno

Postup

1

V menší misce smíchejte 275 ml vlažné vody, cukr a sezamový olej. Do velké mísy vsypte 1 lžičku soli, všechny mouky a droždí, přilijte vodu s cukrem a olejem a vypracujte hladké těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte alespoň 2 hodiny kynout. Těsto trochu vyběhne, ale velké nakynutí neočekávejte.

2

Troubu předehřejte na 220°C. Těsto rozdělte přibližně na 8 stejných dílů a na pracovní ploše pomoučněné žitnou moukou vyválejte osminku těsta do co nejtenčí placky. Na tvaru nezáleží, důležité je, aby byla opravdu tenká. Posypte sezamovými semínky, jarní cibulkou a solí a ještě párkrát přejeďte válečkem, aby se vše vtisklo do těsta. Těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut, poté pomocí kleští plát těsta otočte a pečte ještě 5 minut. Zopakujte se zbylým těstem a ingrediencemi na posypání.

3

Hotové upečené pláty nechte úplně vychladnout, potom rozlámejte a podávejte.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč