Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Olivovo-rozmarýnové krekry
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 138 g
Tuky 79 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé krekry podávejte se sýrem, sušenými rajčaty, pečenými paprikami apod. 

Suroviny

nebo podle potřeby
sůl ½ ČL
nastrouhaný najemno
rozmarýn 1 PL
čerstvý, lístky odrhnuté a nasekané
nasekané
česnek 2 stroužky
nakrájený najemno
olivový olej 3 PL
na případné zředění
sůl vločková
na posypání
kulatý (např. camembert, hermelín...) k podávání
papriky pečené, v oleji
k podávání
bazalka
čerstvá, lístky nasekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do mísy robotu nasypte mouku, parmazán, sýr, rozmarýn a česnek a přilijte olivový olej. Promixujte, aby vznikla pěkná drobenka.

2

Pak přilijte smetanu a znovu promixujte. Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu mléka. Těsto vyválejte na silikonové podložce na pečení (nebo na pečicím papíru) na sílu zhruba 5 mm, posypte olivami a rozválejte na zhruba 2–3mm plát, olivy se tak pevně vtisknou do těsta. Nařežte rádýlkem nebo nožem na tyčinky, posypte solí a pečte zhruba 10 minut, jen aby krekry zezlátly. Nechte vychladnout a podávejte se sýrem a salsou z pečených paprik a bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč