0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Olivovo-rozmarýnové krekry

Olivovo-rozmarýnové krekry

3.6 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1982 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 142 g
Tuky 128 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé krekry podávejte se sýrem, sušenými rajčaty, pečenými paprikami apod. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 hrnek
sůl 1 ČL
parmazán 3 PL
nastrouhaný najemno
rozmarýn 1 PL
čerstvý, lístky odrhnuté a nasekané
olivy černé 2 PL
nasekané
česnek 2 stroužky
nakrájený najemno
olivový olej 3 PL
smetana ke šlehání 1 hrnku
mléko 1 PL
na případné zředění
sůl vločková
na posypání
camembert
k podávání
papriky pečené, v oleji
k podávání

1 Troubu předehřejte na 200°C. Do mísy robotu nasypte mouku, parmazán, sýr, rozmarýn a česnek a přilijte olivový olej. Promixujte, aby vznikla pěkná drobenka.

2 Pak přilijte smetanu a znovu promixujte. Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu mléka. Těsto vyválejte na silikonové podložce na pečení (nebo na pečicím papíru) na sílu zhruba 5mm, posypte olivami a rozválejte na zhruba 2–3mm plát, olivy se tak pevně vtisknou do těsta. Nařežte rádýlkem nebo nožem na tyčinky, posypte solí a pečte zhruba 10 minut, jen aby krekry zezlátly. Nechte vychladnout a podávejte se sýrem a salsou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit