0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Olivovo-rozmarýnové krekry

Olivovo-rozmarýnové krekry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Olivovo-rozmarýnové krekry

3.6/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 138 g
Tuky 79 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé krekry podávejte se sýrem, sušenými rajčaty, pečenými paprikami apod. 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 1 hrnek
nebo podle potřeby
sůl ½ ČL
nastrouhaný najemno
rozmarýn 1 PL
čerstvý, lístky odrhnuté a nasekané
olivy černé 2 PL
nasekané
česnek 2 stroužky
nakrájený najemno
olivový olej 3 PL
mléko 1 PL
na případné zředění
sůl vločková
na posypání
kulatý (např. camembert, hermelín...) k podávání
papriky pečené, v oleji
k podávání
bazalka
čerstvá, lístky nasekané

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Do mísy robotu nasypte mouku, parmazán, sýr, rozmarýn a česnek a přilijte olivový olej. Promixujte, aby vznikla pěkná drobenka.

2

Pak přilijte smetanu a znovu promixujte. Pokud je směs příliš suchá, přilijte trochu mléka. Těsto vyválejte na silikonové podložce na pečení (nebo na pečicím papíru) na sílu zhruba 5 mm, posypte olivami a rozválejte na zhruba 2–3mm plát, olivy se tak pevně vtisknou do těsta. Nařežte rádýlkem nebo nožem na tyčinky, posypte solí a pečte zhruba 10 minut, jen aby krekry zezlátly. Nechte vychladnout a podávejte se sýrem a salsou z pečených paprik a bazalky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...