Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krekry s mořskou solí

Krekry s mořskou solí

4.2/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Na 18 krekrů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1079 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 129 g
Tuky 46 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vločky mořské soli dají krekrům elegantní pečeť. Skvělý doplněk třeba k sýrovému prkénku a nakládané zelenině.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
vychlazené, na kostičky
sůl mořská
vločky

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Mouku, kypřicí prášek, máslo a ½ lžičky vloček soli dejte do kuchyňského robotu a mixujte asi minutu na drobenku.

3

Pak přidejte čtyři lžíce studené vody a několika pulzy promíchejte, aby se směs spojila v těsto. Jestli to nestačí, přidávejte po jedné lžičce vody a míchejte, až získáte pružné, měkké, ale nelepivé těsto.

4

Rozválejte ho na pomoučeném válu co nejvíce dotenka na obdélník o velikosti asi 50 × 25 cm. Plát shora lehce potřete vodou, posypejte lžičkou vloček mořské soli a mírně je přitlačte.

5

Těsto propíchejte vidličkou a rozkrájejte na 18 dílků. Přendejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem (když se trochu pomačkají, nevadí). Pečte v troubě 10–15 minut.

6

Hotové krekry by měly vypadat suše, ale stále bledě (i když působí nedopečeně a měkce, ztvrdnou při chladnutí). Nechte vychladnout na mřížce. V neprodyšně uzavřené dóze je můžete mít až dva týdny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...