0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krekry s mořskou solí

Krekry s mořskou solí

4.3/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Na 18 krekrů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1079 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 129 g
Tuky 46 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vločky mořské soli dají krekrům elegantní pečeť. Skvělý doplněk třeba k sýrovému prkénku a nakládané zelenině.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva ½ ČL
máslo 50 g
vychlazené, na kostičky
sůl mořská
vločky

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Mouku, kypřicí prášek, máslo a ½ lžičky vloček soli dejte do kuchyňského robotu a mixujte asi minutu na drobenku.

3

Pak přidejte čtyři lžíce studené vody a několika pulzy promíchejte, aby se směs spojila v těsto. Jestli to nestačí, přidávejte po jedné lžičce vody a míchejte, až získáte pružné, měkké, ale nelepivé těsto.

4

Rozválejte ho na pomoučeném válu co nejvíce dotenka na obdélník o velikosti asi 50 × 25 cm. Plát shora lehce potřete vodou, posypejte lžičkou vloček mořské soli a mírně je přitlačte.

5

Těsto propíchejte vidličkou a rozkrájejte na 18 dílků. Přendejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem (když se trochu pomačkají, nevadí). Pečte v troubě 10–15 minut.

6

Hotové krekry by měly vypadat suše, ale stále bledě (i když působí nedopečeně a měkce, ztvrdnou při chladnutí). Nechte vychladnout na mřížce. V neprodyšně uzavřené dóze je můžete mít až dva týdny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč