0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krekry s mořskou solí

Krekry s mořskou solí

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Na 18 krekrů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1079 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 129 g
Tuky 46 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vločky mořské soli dají krekrům elegantní pečeť. Skvělý doplněk třeba k sýrovému prkénku a nakládané zelenině.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
máslo 50 g
vychlazené, na kostičky
sůl mořská
vločky

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Mouku, kypřicí prášek, máslo a ½ lžičky vloček soli dejte do kuchyňského robotu a mixujte asi minutu na drobenku. Pak přidejte čtyři lžíce studené vody a několika pulzy promíchejte, aby se směs spojila v těsto. Jestli to nestačí, přidávejte po jedné lžičce vody a míchejte, až získáte pružné, měkké, ale nelepivé těsto.

2 Rozválejte ho na pomoučeném válu co nejvíce dotenka na obdélník o velikosti asi 50 × 25 cm. Plát shora lehce potřete vodou, posypejte lžičkou vloček mořské soli a mírně je přitlačte. Těsto propíchejte vidličkou a rozkrájejte na 18 dílků. Přendejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem (když se trochu pomačkají, nevadí). Pečte v troubě 10–15 minut. Hotové krekry by měly vypadat suše, ale stále bledě (i když působí nedopečeně a měkce, ztvrdnou při chladnutí). Nechte vychladnout na mřížce. V neprodyšně uzavřené dóze je můžete mít až dva týdny.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit