Sladce pálivé zeleninové kari

Sladce pálivé zeleninové kari

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 124 g
Tuky 22 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré, ale lahodné jídlo, které oceníte, když si chcete odpočinout od masa.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kari pasta 3 PL
kari pasta Vindaloo
třtinový cukr 1 PL
citronová štáva
z 1/2 citronu
cuketa 2 ks
nakrájená na tenké plátky
květák 300 g
růžičky
rajčatová passata 400 ml
sůl
hrášek 400 g
sterilovaný
špenát 250 g
baby, čerstvý

Rozpalte olej ve velkém kastrolu, přidejte kari pastu a nechte ji asi minutu prohřát. Pak přimíchejte cukr i citronovou šťávu a minutu míchejte, přihoďte cuketu, květák a opékejte další dvě minuty. Zalijte passatou se 100 ml vody a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a nechte čtvrt hodiny probublávat. V této fázi můžete kari až na dva dny uložit do lednice, případně zamrazit.

Před podáváním vsypte do hrnce hrášek a lístky špenátu, kari stáhněte z plamene a nechce špenát trochu zavadnout. Podávejte s vařenou rýží basmati.

NĚCO NAVÍC: Vindaloo patří k nejpálivějším kari. Je oblíbené v mnoha zemích; zdomácnělo třeba ve Velké Británii.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit