0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladce pálivé zeleninové kari

Sladce pálivé zeleninové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sladce pálivé zeleninové kari

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 124 g
Tuky 22 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré, ale lahodné jídlo, které oceníte, když si chcete odpočinout od masa.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kari pasta 3 PL
kari pasta Vindaloo
třtinový cukr 1 PL
citronová štáva
z půlky citronu
cuketa 2 ks
nakrájená na tenké plátky
květák 300 g
rozdělený na růžičky
rajčatová passata - pyré 400 ml
sůl
hrášek 400 g
sterilovaný
špenát 250 g
baby, čerstvý

1 Rozpalte olej ve velkém kastrolu, přidejte kari pastu a nechte ji asi minutu prohřát. Pak přimíchejte cukr i citronovou šťávu a minutu míchejte, přihoďte cuketu, květák a opékejte další dvě minuty. Zalijte passatou se 100 ml vody a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a nechte čtvrt hodiny probublávat. V této fázi můžete kari až na dva dny uložit do lednice, případně zamrazit.

2 Před podáváním vsypte do hrnce hrášek a lístky špenátu, kari stáhněte z plamene a nechce špenát trochu zavadnout. Podávejte s vařenou rýží basmati.

NĚCO NAVÍC: Vindaloo patří k nejpálivějším kari. Je oblíbené v mnoha zemích; zdomácnělo třeba ve Velké Británii.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit