Ostré, ale lahodné jídlo, které oceníte, když si chcete odpočinout od masa.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
kari pasta
3
PL
kari pasta Vindaloo
třtinový cukr
1
PL
z půlky citronu
cuketa
2
ks
nakrájená na tenké plátky
květák
300
g
rozdělený na růžičky
rajčatová passata - pyré
400
ml
sůl
hrášek
400
g
sterilovaný
špenát
250
g
baby, čerstvý
Postup
1
Rozpalte olej ve velkém kastrolu, přidejte kari pastu a nechte ji asi minutu prohřát. Pak přimíchejte cukr i citronovou šťávu a minutu míchejte, přihoďte cuketu, květák a opékejte další dvě minuty. Zalijte passatou se 100 ml vody a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a nechte čtvrt hodiny probublávat. V této fázi můžete kari až na dva dny uložit do lednice, případně zamrazit.
2
Před podáváním vsypte do hrnce hrášek a lístky špenátu, kari stáhněte z plamene a nechce špenát trochu zavadnout. Podávejte s vařenou rýží basmati.
NĚCO NAVÍC: Vindaloo patří k nejpálivějším kari. Je oblíbené v mnoha zemích; zdomácnělo třeba ve Velké Británii.