Ostré, ale lahodné jídlo, které oceníte, když si chcete odpočinout od masa.
1 Rozpalte olej ve velkém kastrolu, přidejte kari pastu a nechte ji asi minutu prohřát. Pak přimíchejte cukr i citronovou šťávu a minutu míchejte, přihoďte cuketu, květák a opékejte další dvě minuty. Zalijte passatou se 100 ml vody a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a nechte čtvrt hodiny probublávat. V této fázi můžete kari až na dva dny uložit do lednice, případně zamrazit.
2 Před podáváním vsypte do hrnce hrášek a lístky špenátu, kari stáhněte z plamene a nechce špenát trochu zavadnout. Podávejte s vařenou rýží basmati.
NĚCO NAVÍC: Vindaloo patří k nejpálivějším kari. Je oblíbené v mnoha zemích; zdomácnělo třeba ve Velké Británii.