Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladce pálivé zeleninové kari

Sladce pálivé zeleninové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sladce pálivé zeleninové kari

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 124 g
Tuky 22 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré, ale lahodné jídlo, které oceníte, když si chcete odpočinout od masa.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kari pasta Vindaloo
třtinový cukr 1 PL
citronová šťáva
z půlky citronu
nakrájená na tenké plátky
rozdělený na růžičky
rajčatová passata - pyré 400 ml
sůl
hrášek 400 g
sterilovaný
baby, čerstvý

1 Rozpalte olej ve velkém kastrolu, přidejte kari pastu a nechte ji asi minutu prohřát. Pak přimíchejte cukr i citronovou šťávu a minutu míchejte, přihoďte cuketu, květák a opékejte další dvě minuty. Zalijte passatou se 100 ml vody a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a nechte čtvrt hodiny probublávat. V této fázi můžete kari až na dva dny uložit do lednice, případně zamrazit.

2 Před podáváním vsypte do hrnce hrášek a lístky špenátu, kari stáhněte z plamene a nechce špenát trochu zavadnout. Podávejte s vařenou rýží basmati.

NĚCO NAVÍC: Vindaloo patří k nejpálivějším kari. Je oblíbené v mnoha zemích; zdomácnělo třeba ve Velké Británii.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč