Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladce pálivé zeleninové kari
Sladce pálivé zeleninové kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sladce pálivé zeleninové kari

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 124 g
Tuky 22 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostré, ale lahodné jídlo, které oceníte, když si chcete odpočinout od masa.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
kari pasta Vindaloo
třtinový cukr 1 PL
z půlky citronu
nakrájená na tenké plátky
rozdělený na růžičky
rajčatová passata - pyré 400 ml
sůl
hrášek 400 g
sterilovaný
baby, čerstvý

Postup

1

Rozpalte olej ve velkém kastrolu, přidejte kari pastu a nechte ji asi minutu prohřát. Pak přimíchejte cukr i citronovou šťávu a minutu míchejte, přihoďte cuketu, květák a opékejte další dvě minuty. Zalijte passatou se 100 ml vody a podle chuti osolte. Přiveďte k varu, přikryjte poklicí a nechte čtvrt hodiny probublávat. V této fázi můžete kari až na dva dny uložit do lednice, případně zamrazit.

2

Před podáváním vsypte do hrnce hrášek a lístky špenátu, kari stáhněte z plamene a nechce špenát trochu zavadnout. Podávejte s vařenou rýží basmati.

NĚCO NAVÍC: Vindaloo patří k nejpálivějším kari. Je oblíbené v mnoha zemích; zdomácnělo třeba ve Velké Británii.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín