Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladká ,pizza‘ z grilu
Sladká ,pizza‘ z grilu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sladká ,pizza‘ z grilu

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na 3 placky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2238 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 321 g
Tuky 72 g
Vláknina 52 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na grilu můžete připravit i skvělý dezert! Jako základ sladké „pizzy“ jsme použili placky, které se hodí i jako slaná příloha k masu či zelenině, stačí tedy připravit více těsta a hned máte přílohu i dezert. Kombinace arašídového másla a lískooříškové pomazánky, kterými se placka potírá, je zcela neodolatelná. Když obojím doplníte horké ogrilované broskve či nektarinky a čerstvé maliny a bylinky, získáte tu nejjednodušší sladkou tečku.

Suroviny

Na placky
sůl ¾ ČL
řepkový olej 2 PL
voda 180 ml
Na obložení
křupavé
lískooříšková pomazánka s kakaem 3 PL
marshmallows 100 g
mini
nebo nektarinky – na klínky
maliny 250 g
či máta, na ozdobení

Postup

1

V míse smíchejte všechny suroviny na placky (vodu přilévejte postupně) a vypracujte měkké těsto. Zakryjte potravinářskou fólií nebo překlopenou miskou a nechte stát 10 minut.

2

Odležené těsto rozdělte na 3 díly, vytvarujte z nich kuličky a rozválejte je na oválné placky 25–30 cm dlouhé. Položte je přímo na středně rozehřátý gril. Můžete použít kovovou podložku, obzvlášť se hodí, má-li rošt úzké příčky. Opékejte z každé strany cca 2 minuty bez poklopu, aby na těstě naskákaly zlatohnědé puchýřky. (Máte-li menší gril, opékejte placky po jedné.)

3

Potom placky opatrně sundejte a každou potřete 1 lžící arašídového másla a 1 lžící čokoládové lískooříškové pomazánky. Posypte marshmallows a poklaďte broskví či nektarinkou a vraťte na gril, pokud možno s poklopem, jen na tak dlouho, aby se marshmallows natavily – hlídejte. Pak doplňte malinami a meduňkovými či mátovými lístky, nakrájejte a snězte nejlépe hned.

NĚCO NAVÍC
Domácí placky lze nahradit kupovanými pšeničnými tortillami či chlebovými plackami nebo i korpusem na pizzu. Když podklad opečete dokřupava, stačí už ho pak jen obložit, chuťová kombinace funguje i bez natavení marshmallows.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/7

Apetit magazín

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu
  • Zajímavosti

Mazagran: Jak připravit osvěžující letní kávovou limonádu

Mazagran je dokonalý parťák pro horké letní dny. Unikátní spojení kávy a limonády přináší osvěžující a povzbuzující chuťový zážitek. Tento nápoj původem z Alžírska je dnes čím dál oblíbenější i v Evropě. Co dělá mazagran tak výjimečným a...