Na grilu můžete připravit i skvělý dezert! Jako základ sladké „pizzy“ jsme použili placky, které se hodí i jako slaná příloha k masu či zelenině, stačí tedy připravit více těsta a hned máte přílohu i dezert. Kombinace arašídového másla a lískooříškové pomazánky, kterými se placka potírá, je zcela neodolatelná. Když obojím doplníte horké ogrilované broskve či nektarinky a čerstvé maliny a bylinky, získáte tu nejjednodušší sladkou tečku.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte všechny suroviny na placky (vodu přilévejte postupně) a vypracujte měkké těsto. Zakryjte potravinářskou fólií nebo překlopenou miskou a nechte stát 10 minut.
Odležené těsto rozdělte na 3 díly, vytvarujte z nich kuličky a rozválejte je na oválné placky 25–30 cm dlouhé. Položte je přímo na středně rozehřátý gril. Můžete použít kovovou podložku, obzvlášť se hodí, má-li rošt úzké příčky. Opékejte z každé strany cca 2 minuty bez poklopu, aby na těstě naskákaly zlatohnědé puchýřky. (Máte-li menší gril, opékejte placky po jedné.)
Potom placky opatrně sundejte a každou potřete 1 lžící arašídového másla a 1 lžící čokoládové lískooříškové pomazánky. Posypte marshmallows a poklaďte broskví či nektarinkou a vraťte na gril, pokud možno s poklopem, jen na tak dlouho, aby se marshmallows natavily – hlídejte. Pak doplňte malinami a meduňkovými či mátovými lístky, nakrájejte a snězte nejlépe hned.
NĚCO NAVÍC
Domácí placky lze nahradit kupovanými pšeničnými tortillami či chlebovými plackami nebo i korpusem na pizzu. Když podklad opečete dokřupava, stačí už ho pak jen obložit, chuťová kombinace funguje i bez natavení marshmallows.