Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaný banán s medem a skořicí
Grilovaný banán s medem a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaný banán s medem a skořicí

4/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 199 g
Tuky 144 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosté klasice dodává přímo omamnou vůni i chuť rumová směs. Příprava je přitom neuvěřitelně jednoduchá.

Suroviny

nejlépe baby banány
med 2 PL
z 1 velkého citronu nebo 2 menší
rum 2 PL
hnědý rum či koňak
mletá
zmrzlina 4 porce
my zvolili kokosovou
meduňka 4 snítky
opláchnuté, na ozdobu

Postup

1

Smíchejte med, citronovou šťávu, rum a skořici.

2

Banány oloupejte, velké podélně rozkrojte, vložte do mísy a přelijte sladkou směsí. Nechte odležet.

3

Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.

4

Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.

Tip Apetitu:
Zkuste drobné aromatické baby banány z Vietnamu a Thajska. V létě se objevují hlavně u stánkových prodejců.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 14:02
Recept se nachází v č.8/05, str.36

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...