0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilovaný banán s medem a skořicí

Grilovaný banán s medem a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilovaný banán s medem a skořicí

4 / 5. Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 199 g
Tuky 144 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosté klasice dodává přímo omamnou vůni i chuť rumová směs. Příprava je přitom neuvěřitelně jednoduchá.

Suroviny

banány 4 ks
nejlépe baby banány
med 2 PL
citronová štáva
z 1 velkého citronu nebo 2 menší
rum 2 PL
hnědý rum či koňak
skořice 1 ČL
mletá
máslo 1 PL
zmrzlina 4 porce
my zvolili kokosovou
meduňka 4 snítky
opláchnuté, na ozdobu

Postup

1

Smíchejte med, citronovou šťávu, rum a skořici.

2

Banány oloupejte, velké podélně rozkrojte, vložte do mísy a přelijte sladkou směsí. Nechte odležet.

3

Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.

4

Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.

Tip Apetitu:
Zkuste drobné aromatické baby banány z Vietnamu a Thajska. V létě se objevují hlavně u stánkových prodejců.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit