Grilovaný banán s medem a skořicí

Grilovaný banán s medem a skořicí

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 199 g
Tuky 144 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosté klasice dodává přímo omamnou vůni i chuť rumová směs. Příprava je přitom neuvěřitelně jednoduchá.

Suroviny

banány 4 ks
nej tzv. baby
med 2 PL
citronová štáva
z 1 velkého citronu nebo 2 menší
2 PL
hnědý rum či koňak
skořice 1 ČL
mletá
máslo 1 PL
zmrzlina 4 porce
(my zvolili kokosovou)
meduňka 4 snítky
opláchnuté, na ozdobu
1. Smíchejte med, citronovou šťávu, rum a skořici. Banány oloupejte, velké podélně rozkrojte, vložte do mísy a přelijte sladkou směsí. Nechte odležet.

2. Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.

3. Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.

Tip Apetitu:
Zkuste drobné aromatické baby banány z Vietnamu a Thajska. V létě se objevují hlavně u stánkových prodejců.

Komentáře

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit