Grilovaný banán s medem a skořicí

Grilovaný banán s medem a skořicí

3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2107 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 199 g
Tuky 144 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprosté klasice dodává přímo omamnou vůni i chuť rumová směs. Příprava je přitom neuvěřitelně jednoduchá.

Suroviny

banány 4 ks
nej tzv. baby
med 2 PL
citronová štáva
z 1 velkého citronu nebo 2 menší
2 PL
hnědý rum či koňak
skořice 1 ČL
mletá
máslo 1 PL
zmrzlina 4 porce
(my zvolili kokosovou)
meduňka 4 snítky
opláchnuté, na ozdobu

Postup

1

Smíchejte med, citronovou šťávu, rum a skořici.

2

Banány oloupejte, velké podélně rozkrojte, vložte do mísy a přelijte sladkou směsí. Nechte odležet.

3

Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.

4

Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.

Tip Apetitu:
Zkuste drobné aromatické baby banány z Vietnamu a Thajska. V létě se objevují hlavně u stánkových prodejců.

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit