Využijte teplo rozpáleného grilu a závěrem grilování si připravte sladký a šťavnatý dezert.
Suroviny
třtinový cukr
100
g
zlatý sirup
2
PL
golden sirup v Marks & Spencer
jedlá soda
1
ČL
smetana ke šlehání
570
ml
kondenzované mléko
250
ml
slazené
ananas
1
ks
čerstvý
1 Na zmrzlinu zahřívejte v kastrůlku do rozpuštění cukr a sirup. Zvyšte plamen a vařte, až začne směs karamelizovat. Vmíchejte sodu a ihned vylijte na pečicí papír. Nechte vychladnout a pak rozbijte na kousky. Ušlehejte smetanu a přilijte k ní kondenzované mléko. Vmíchejte karamelové úlomky a rozlijte do misek vyložených fólií. Dejte zmrazit. Vyjměte 20 minut před podáváním.
2 Ananas oloupejte a rozkrojte podélně na osm výsečí. Grilujte 3–4 minuty po každé straně. Podávejte se zmrzlinou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na gril: 6 receptů, které stojí za zkoušku(6 receptů)
- Menu z grilu pro vegetariány(6 receptů)
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)