Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované banány

S oblíbeným rodinným dezertem z grilu slavila naše čtenářka Jana Suchánková z Mlékosrb úspěch i v naší redakci. Má totiž samá plus na přípravu: je supersnadný, vypadá efektně a chutná dětem i dospělým.

Vydání: 2014/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
7-8 minut
PT8M
Chuťovka

Ingredience

    • 1–2 lžičky tmavého třtinového cukru  
    • 1/8–1/4 lžičky mleté skořice  
    • rostlinný olej na potření roštu
    • 2 zralé, ale pevné banány
    • 4 lžíce nasekané tmavé čokolády (60%) 
    • 2 hrsti nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů, opražených lístky meduňky či máty na ozdobení 

     

     

     

     

Příprava jídla

V mističce smíchejte cukr se skořicía odložte. Banány podélně rozpulte tak, aby okolo nich zůstala neporušená slupka (vzniknou celkem čtyři banánové lodičky).

Na středně rozpáleném grilu opékejte banány přímo na roštu potřeném olejem 2–3 minuty řezem dolů, aby se na nich vytvořily zlaté proužky od roštu. (Pokud máte gril s poklopem, použijte ho.) Banány otočte, posypte je skořicovým cukrem a opékejte zakryté (poklopem či alobalem) 5 minut, aby cukr zkaramelizoval a slupka se oddělovala..

Přeneste na talíře řezem vzhůru, posypte čokoládou a ořechy. Nechte minutu stát, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizovaný ananas s tequilou

Zapečené maliny s mandlovou drobenkou

10 receptů na grilování v latinském rytmu

24 receptů na dokonalou grilovačku

REKLAMA

Přidat komentář