S oblíbeným rodinným dezertem z grilu slavila naše čtenářka Jana Suchánková z Mlékosrb úspěch i v naší redakci. Má totiž samá plus na přípravu: je supersnadný, vypadá efektně a chutná dětem i dospělým.
1 V mističce smíchejte cukr se skořicía odložte. Banány podélně rozpulte tak, aby okolo nich zůstala neporušená slupka (vzniknou celkem čtyři banánové lodičky).
2 Na středně rozpáleném grilu opékejte banány přímo na roštu potřeném olejem 2–3 minuty řezem dolů, aby se na nich vytvořily zlaté proužky od roštu. (Pokud máte gril s poklopem, použijte ho.) Banány otočte, posypte je skořicovým cukrem a opékejte zakryté (poklopem či alobalem) 5 minut, aby cukr zkaramelizoval a slupka se oddělovala.
3 Přeneste na talíře řezem vzhůru, posypte čokoládou a ořechy. Nechte minutu stát, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.