Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované banány
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 843 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 83 g
Tuky 50 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S oblíbeným rodinným dezertem z grilu slavila naše čtenářka Jana Suchánková z Mlékosrb úspěch i v naší redakci. Má totiž samá plus na přípravu: je supersnadný, vypadá efektně a chutná dětem i dospělým.

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 1,5 ČL
tmavý
skořice ½ ČL
rostlinný olej
na potření roštu
zralé, ale pevné
tmavá čokoláda 4 PL
nasekaná
nebo jiné ořechy, pražené, nasekané
či máta, na ozdobení

Postup

1

V mističce smíchejte cukr se skořicía odložte. Banány podélně rozpulte tak, aby okolo nich zůstala neporušená slupka (vzniknou celkem čtyři banánové lodičky).

2

Na středně rozpáleném grilu opékejte banány přímo na roštu potřeném olejem 2–3 minuty řezem dolů, aby se na nich vytvořily zlaté proužky od roštu. (Pokud máte gril s poklopem, použijte ho.) Banány otočte, posypte je skořicovým cukrem a opékejte zakryté (poklopem či alobalem) 5 minut, aby cukr zkaramelizoval a slupka se oddělovala.

3

Přeneste na talíře řezem vzhůru, posypte čokoládou a ořechy. Nechte minutu stát, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín