S oblíbeným rodinným dezertem z grilu slavila naše čtenářka Jana Suchánková z Mlékosrb úspěch i v naší redakci. Má totiž samá plus na přípravu: je supersnadný, vypadá efektně a chutná dětem i dospělým.
Suroviny
Postup
V mističce smíchejte cukr se skořicía odložte. Banány podélně rozpulte tak, aby okolo nich zůstala neporušená slupka (vzniknou celkem čtyři banánové lodičky).
Na středně rozpáleném grilu opékejte banány přímo na roštu potřeném olejem 2–3 minuty řezem dolů, aby se na nich vytvořily zlaté proužky od roštu. (Pokud máte gril s poklopem, použijte ho.) Banány otočte, posypte je skořicovým cukrem a opékejte zakryté (poklopem či alobalem) 5 minut, aby cukr zkaramelizoval a slupka se oddělovala.
Přeneste na talíře řezem vzhůru, posypte čokoládou a ořechy. Nechte minutu stát, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Grilování v latinském rytmu: 19 receptů na letní gril(19 receptů )
- 24 receptů na dokonalou grilovačku(24 receptů )
- Sladké banány: 35 nevšedních dezertů(35 receptů )
- 25 skvělých jídel z grilu(32 receptů )