Grilované banány

Grilované banány

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 838 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 80 g
Tuky 50 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S oblíbeným rodinným dezertem z grilu slavila naše čtenářka Jana Suchánková z Mlékosrb úspěch i v naší redakci. Má totiž samá plus na přípravu: je supersnadný, vypadá efektně a chutná dětem i dospělým.

Související recepty

Suroviny

třtinový cukr 1 ČL
tmavý
skořice 1 ČL
rostlinný olej
na potření roštu
banány 2 ks
zralé, ale pevné
tmavá čokoláda 4 PL
nasekaná, 60%
vlašské ořechy 2 hrst
nasekané, lze nahradit pekanovými ořechy, opražené
meduňka
lze nahradit mátou, na ozdobení

V mističce smíchejte cukr se skořicía odložte. Banány podélně rozpulte tak, aby okolo nich zůstala neporušená slupka (vzniknou celkem čtyři banánové lodičky).

Na středně rozpáleném grilu opékejte banány přímo na roštu potřeném olejem 2–3 minuty řezem dolů, aby se na nich vytvořily zlaté proužky od roštu. (Pokud máte gril s poklopem, použijte ho.) Banány otočte, posypte je skořicovým cukrem a opékejte zakryté (poklopem či alobalem) 5 minut, aby cukr zkaramelizoval a slupka se oddělovala..

Přeneste na talíře řezem vzhůru, posypte čokoládou a ořechy. Nechte minutu stát, ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit