Balíčky plné ovoce můžete připravit dopředu, nechat v lednici a grilovat až těsně před podáváním. Budou pak ještě lepší! Pokud zrovna nemáte po ruce rozehřátý gril, pomůže vám horká trouba. Stačí deset minut a plech vyložený pečicím papírem – máte tak záruku, že se alobal nepotrhá a šťáva nevyteče.
Suroviny
ovoce
600
g
sezónní, například broskve, nektarinky (na kostičky), jahody (přepůlené), maliny, ostružiny, banány (na 2 cm plátky), meruňky (přepůlené)
med
1
PL
nebo cukr
máslo
kousek
citronová štáva
z půlky citronu
vanilková zmrzlina
k podávání
1 Z alobalu nastříhejte 4 čtverce o hraně asi 30 cm. Rozdělte na ně ovoce, pokapejte medem i citronovou šťávou a přidejte oříšek másla. Okraje alobalu zvedněte, shrňte k sobě a zabalte do balíčku. Pokud na grilování dojde až později, uložte je do lednice.
2 Balíčky položte na mřížku grilu potřené trochou oleje, aby se na ni nepřilepily. Grilujte zhruba deset minut, podle výkonnosti grilu. Ovoce by mělo být měkké, šťavnaté a horké. Před podáváním ho nechte trochu vychladnout a servírujte s vanilkovou zmrzlinou, případně se šlehačkou.
2 Balíčky položte na mřížku grilu potřené trochou oleje, aby se na ni nepřilepily. Grilujte zhruba deset minut, podle výkonnosti grilu. Ovoce by mělo být měkké, šťavnaté a horké. Před podáváním ho nechte trochu vychladnout a servírujte s vanilkovou zmrzlinou, případně se šlehačkou.