Grilované ovocné balíčky

Grilované ovocné balíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 278 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 48 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Balíčky plné ovoce můžete připravit dopředu, nechat v lednici a grilovat až těsně před podáváním. Budou pak ještě lepší! Pokud zrovna nemáte po ruce rozehřátý gril, pomůže vám horká trouba. Stačí deset minut a plech vyložený pečicím papírem – máte tak záruku, že se alobal nepotrhá a šťáva nevyteče.

Suroviny

ovoce 600 g
sezónní, například broskve, nektarinky (na kostičky), jahody (přepůlené), maliny, ostružiny, banány (na 2 cm plátky), meruňky (přepůlené)
med 1 PL
nebo cukr
máslo
kousek
citronová štáva
z půlky citronu
vanilková zmrzlina
k podávání
1 Z alobalu nastříhejte 4 čtverce o hraně asi 30 cm. Rozdělte na ně ovoce, pokapejte medem i citronovou šťávou a přidejte oříšek másla. Okraje alobalu zvedněte, shrňte k sobě a zabalte do balíčku. Pokud na grilování dojde až později, uložte je do lednice.

2 Balíčky položte na mřížku grilu potřené trochou oleje, aby se na ni nepřilepily. Grilujte zhruba deset minut, podle výkonnosti grilu. Ovoce by mělo být měkké, šťavnaté a horké. Před podáváním ho nechte trochu vychladnout a servírujte s vanilkovou zmrzlinou, případně se šlehačkou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit