Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované ovocné balíčky
Grilované ovocné balíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované ovocné balíčky

5/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 278 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 48 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíčky plné ovoce můžete připravit dopředu, nechat v lednici a grilovat až těsně před podáváním. Budou pak ještě lepší! Pokud zrovna nemáte po ruce rozehřátý gril, pomůže vám horká trouba. Stačí deset minut a plech vyložený pečicím papírem – máte tak záruku, že se alobal nepotrhá a šťáva nevyteče.

Suroviny

ovoce 600 g
sezónní, například broskve, nektarinky (na kostičky), jahody (přepůlené), maliny, ostružiny, banány (na 2 cm plátky), meruňky (přepůlené)
med 1 PL
nebo cukr
kousek
z půlky citronu
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

Z alobalu nastříhejte 4 čtverce o hraně asi 30 cm. Rozdělte na ně ovoce, pokapejte medem i citronovou šťávou a přidejte oříšek másla. Okraje alobalu zvedněte, shrňte k sobě a zabalte do balíčku. Pokud na grilování dojde až později, uložte je do lednice.

2

Balíčky položte na mřížku grilu potřené trochou oleje, aby se na ni nepřilepily. Grilujte zhruba deset minut, podle výkonnosti grilu. Ovoce by mělo být měkké, šťavnaté a horké. Před podáváním ho nechte trochu vychladnout a servírujte s vanilkovou zmrzlinou, případně se šlehačkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín