0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažené banány s jasmínovým sirupem

Smažené banány s jasmínovým sirupem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3208 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 477 g
Tuky 106 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadné na pohled, ale jinak voňavé a skvělé! 

Suroviny

mouka rýžová 150 g
třtinový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
kokosové mléko 500 ml
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
olej
na smažení, např.arašídový
banány 4 ks
velký, lze nahradit 6 ks malými
kokos 1 ks
malý, dužina nastrouhaná nahrubo
Na sirup a podávání
1 PL
zelený čaj jasmínový
krupicový cukr 200 g
limeta
klínky

1 Nejdřív připravte sirup: Jasmínový čaj zalijte 250ml horké vody a nechte 5 minut louhovat. Přeceďte do rendlíku, přidejte cukr, zahřívejte a míchejte, až se rozpustí. Vařte asi 5 minut, do zhoustnutí. Sirup odstavte a nechte vychladnout.

2 V míse smíchejte rýžovou mouku, třtinový cukr a kypřicí prášek. Zašlehejte kokosové mléko, vejce i žloutek. Umíchejte těstíčko.

3 V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájejte na silné šikmé plátky, smočte v těstíčku a obalte v kokosu. Kousky postupně smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Podávejte se sirupem a klínky limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit