Smažené banány s jasmínovým sirupem

Smažené banány s jasmínovým sirupem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3208 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 477 g
Tuky 106 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadné na pohled, ale jinak voňavé a skvělé! 

Související recepty

Suroviny

mouka rýžová 150 g
třtinový cukr 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
kokosové mléko 500 ml
vejce 1 ks
žloutek 1 ks
olej
na smažení, např.arašídový
banány 4 ks
velký, lze nahradit 6 ks malými
kokos 1 ks
malý, dužina nastrouhaná nahrubo
Na sirup a podávání
1 PL
zelený čaj jasmínový
krupicový cukr 200 g
limeta
klínky

1 Nejdřív připravte sirup: Jasmínový čaj zalijte 250ml horké vody a nechte 5 minut louhovat. Přeceďte do rendlíku, přidejte cukr, zahřívejte a míchejte, až se rozpustí. Vařte asi 5 minut, do zhoustnutí. Sirup odstavte a nechte vychladnout.

2 V míse smíchejte rýžovou mouku, třtinový cukr a kypřicí prášek. Zašlehejte kokosové mléko, vejce i žloutek. Umíchejte těstíčko.

3 V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájejte na silné šikmé plátky, smočte v těstíčku a obalte v kokosu. Kousky postupně smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Podávejte se sirupem a klínky limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit