Nenápadné na pohled, ale jinak voňavé a skvělé!
Suroviny
mouka rýžová
150
g
třtinový cukr
2
PL
kypřicí prášek do pečiva
1,5
ČL
kokosové mléko
500
ml
vejce
1
ks
žloutek
1
ks
olej
na smažení, např.arašídový
banány
4
ks
velký, lze nahradit 6 ks malými
kokos
1
ks
malý, dužina nastrouhaná nahrubo
Na sirup a podávání
1
PL
zelený čaj jasmínový
krupicový cukr
200
g
klínky
Postup
1
Nejdřív připravte sirup: Jasmínový čaj zalijte 250ml horké vody a nechte 5 minut louhovat. Přeceďte do rendlíku, přidejte cukr, zahřívejte a míchejte, až se rozpustí. Vařte asi 5 minut, do zhoustnutí. Sirup odstavte a nechte vychladnout.
2
V míse smíchejte rýžovou mouku, třtinový cukr a kypřicí prášek. Zašlehejte kokosové mléko, vejce i žloutek. Umíchejte těstíčko.
3
V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájejte na silné šikmé plátky, smočte v těstíčku a obalte v kokosu. Kousky postupně smažte dozlatova. Osušte na papírových utěrkách. Podávejte se sirupem a klínky limety.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedinečné menu pro čínský nový rok!(6 receptů )