Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 18
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2326 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 410 g
Tuky 57 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

‚Rizoto‘ v čínském podání nabízí nejen sladce kořeněnou chuť, ale díky čínským houbám i blahodárné účinky. Čím více druhů hub, tím větší bude zážitek! 

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm kousek oloupeného, čerstvého, nakrájeného nadrobno
300 g
asijské houby směs (hlíva ústřičná, šiitake, enoki…)
česnek 2 stroužek
nakrájený nadrobno
hvězdičky
rýže jasmínová 200 g
60 ml
ústřicová omáčka lze nahradit sojovou omáčkou
shaoxing

Postup

1

Ve středním rendlíku rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a zázvor doměkka. Pak přidejte houby, česnek a badyán a opékejte je dozlatova; stačí asi 4 minuty.

2

Vmíchejte rýži, přilijte ústřicovou omáčku, rýžové víno a 1/2 litru vody. Přiveďte k varu, ztlumte oheň, přiklopte a vařte 10–15 minut do změknutí rýže. Promíchejte a podávejte třeba se zelíčky pak čoi.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...