Čínské houby s rýží

Čínské houby s rýží

Hodnocení receptu
Průměr: 2.4 ()
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2326 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 410 g
Tuky 57 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

‚Rizoto‘ v čínském podání nabízí nejen sladce kořeněnou chuť, ale díky čínským houbám i blahodárné účinky. Čím více druhů hub, tím větší bude zážitek! 

Související recepty

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm kousek oloupeného, čerstvého, nakrájeného nadrobno
300 g
asijské houby směs (hlíva ústřičná, šiitake, enoki…)
česnek 2 stroužek
nakrájený nadrobno
badyán 3 ks
hvězdičky
rýže jasmínová 200 g
60 ml
ústřicová omáčka lze nahradit sojovou omáčkou
víno rýžové 60 ml
shaoxing

1 Ve středním rendlíku rozehřejte olej a opečte na něm cibuli a zázvor doměkka. Pak přidejte houby, česnek a badyán a opékejte je dozlatova; stačí asi 4 minuty.

2 Vmíchejte rýži, přilijte ústřicovou omáčku, rýžové víno a 1/2 litru vody. Přiveďte k varu, ztlumte oheň, přiklopte a vařte 10–15 minut do změknutí rýže. Promíchejte a podávejte třeba se zelíčky pak čoi připravenými podle následujícího receptu:

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Zelí pak čoi s omáčkou z černých fazolí

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit