0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírované kuře ochucené po čínsku

Pošírované kuře ochucené po čínsku

2.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 342 g
Tuky 68 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatému pošírovanému kuřeti voňavé koření a ostrá omáčka nesmírně sluší. Posuďte sami!

Suroviny

česnek 3 stroužek
oloupaný
zázvor (čerstvý) 1 ks
čerstvý 5 cm kousek, nakrájený na plátky
badyán 3 ks
hvězdička
skořice 2 svitky
pepř 1 ČL
celý
1 ČL
koření pětí vůní
chilli paprička 1 ks
červená, rozpůlená
víno bílé 250 g
rýžové, čínské
sójová omáčka 125 g
125 g
ústřicová omáčka
pomeranč 1 ks
strouhaná kůra
cukr 2 PL
třtinový
kuřecí prsa 6 ks
po 200g
Na omáčku
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm kousek čerstvého a nasekaného
jarní cibulka 4 ks
nasekaná, zelená část nakrájená na proužky na ozdobení
ocet 1 PL
bílý, vinný
sezamový olej 1 PL
nejlépe z praženého sezamu

1 Do hrnce s 2 litry vody vložte česnek, zázvor, badyán, skořici, sečuánský pepř, koření pěti vůní, chilli papričku, rýžové víno, sójovou a ústřicovou omáčku, pomerančovou kůru a cukr. Přiveďte k varu, zmírněte oheň, vložte kuřecí prsa a ,táhněte‘ pod bodem varu 10 minut. Hrnec uzavřete natěsno poklicí, odstavte a nechte 20 minut dojít. Pak do jiného rendlíku odeberte a nechte zredukovat (svařit) trochu tekutiny z vaření.

2 Mezitím v misce smíchejte suroviny na omáčku. Kuřecí prsa vyjměte, nakrájejte na plátky, naaranžujte na talíř či mísu a přelijte trochou zredukované tekutiny, v němž se vařila. Ozdobte proužky cibulové natě a podávejte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC 
Motýlkem se myslí obě kuřecí prsa v celku na kosti a s kůží. Bývají vysoká, masitá a jdou dobře krájet. Maso vařte s kostí a kůží a pak ho nechte ve vývaru vychladnout. Kosti a kůži odstraňte a maso nakrájejte přes vlákna na plátky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?
  • Lidé a jídlo

Co jíst, aby byla vaše pleť krásná?

Naše pleť je do značné míry odrazem životního stylu a reaguje na to, co jíme. Jaké potraviny mohou dělat na naší pleti neplechu a jakým jídlem naopak zdravou pleť podpoříme? Podívejte na naše tipy a pečujte o sebe s chutí. ...
Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit