Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírované kuře ochucené po čínsku

Pošírované kuře ochucené po čínsku

2.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 342 g
Tuky 68 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnatému pošírovanému kuřeti voňavé koření a ostrá omáčka nesmírně sluší. Posuďte sami!

Související recepty

Suroviny

česnek 3 stroužek
oloupaný
zázvor (čerstvý) 1 ks
čerstvý 5 cm kousek, nakrájený na plátky
hvězdička
skořice 2 svitky
pepř 1 ČL
celý
1 ČL
koření pětí vůní
červená, rozpůlená
rýžové, čínské
sójová omáčka 125 g
125 g
ústřicová omáčka
strouhaná kůra
cukr 2 PL
třtinový
po 200g
Na omáčku
zázvor (čerstvý) 1 ks
5 cm kousek čerstvého a nasekaného
jarní cibulka 4 ks
nasekaná, zelená část nakrájená na proužky na ozdobení
ocet 1 PL
bílý, vinný
sezamový olej 1 PL
nejlépe z praženého sezamu

Postup

1

Do hrnce s 2 litry vody vložte česnek, zázvor, badyán, skořici, sečuánský pepř, koření pěti vůní, chilli papričku, rýžové víno, sójovou a ústřicovou omáčku, pomerančovou kůru a cukr. Přiveďte k varu, zmírněte oheň, vložte kuřecí prsa a ,táhněte‘ pod bodem varu 10 minut. Hrnec uzavřete natěsno poklicí, odstavte a nechte 20 minut dojít. Pak do jiného rendlíku odeberte a nechte zredukovat (svařit) trochu tekutiny z vaření.

2

Mezitím v misce smíchejte suroviny na omáčku. Kuřecí prsa vyjměte, nakrájejte na plátky, naaranžujte na talíř či mísu a přelijte trochou zredukované tekutiny, v němž se vařila. Ozdobte proužky cibulové natě a podávejte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Motýlkem se myslí obě kuřecí prsa v celku na kosti a s kůží. Bývají vysoká, masitá a jdou dobře krájet. Maso vařte s kostí a kůží a pak ho nechte ve vývaru vychladnout. Kosti a kůži odstraňte a maso nakrájejte přes vlákna na plátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín