Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pečený bůček s bochánky vařenými v páře

Pečený bůček s bochánky vařenými v páře

Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7162 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 658 g
Tuky 363 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Číně sice nemají knedlo-zelo-vepřo, ale zato mají skvělé bochánky s pečeným bůčkem a zeleninou! 

Suroviny

česnek 3 stroužky
drcený
zázvor (čerstvý) 1 ks
5cm kousek, oloupaný a nasekaný
125 ml
hoisin omáčka
víno rýžové 500 ml
shaoxing
třtinový cukr 50 g
skořice 4 svitky
badyán 4 ks
hvězdičky badyánu
bůček 800 g
bez kosti a kůže
pórek 1 ks
menší, nakrájený na tenké delší proužky, lze nahradit zelenou částí jarních cibulek
okurka 1 ks
salátová, nakrájená na tenké proužky
chilli paprička 2 ks
dlouhá, červená, nakrájená na tenké proužky
BBQ omáčka čínská char siu sauce, k dostání v asijských obchodech, k podávání
Na bochánky
3 ČL
sušené droždí
mouka pšeničná hladká 300 g
krupicový cukr 1.5 PL
rostlinný olej 1 PL
jarní cibulka 2 ks
jen bílá část, nakrájená nadrobno
bílek 1 ks
prošlehaný
sezamová semínka 1.5 PL
opražená

1 Do pekáčku či zapékací mísy nalijte 500ml vody, přidejte česnek, zázvor, omáčku hoisin, víno, cukr, skořici a badyán. Vložte bůček kůží dolů a nejméně hodinu marinujte.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Pekáček s bůčkem zakryjte poklicí či alobalem a pečte 2 hodiny. Odkryjte, maso otočte kůží nahoru a 30 minut dopékejte.

3 Mezitím připravte bochánky. V míse rozmíchejte sušené droždí, 3 lžíce hladké mouky a 125ml vlažné vody. Zakryjte utěrkou a nechte 30 minut vzcházet na teplém místě. V jiné misce rozmíchejte cukr a olej v 60ml horké vody. Vlažnou směs vlijte ke vzešlému kvásku, přidejte zbylou mouku a bílou část jarní cibulky a dobře promíchejte. Vyklopte na pomoučněný vál a vypracujte hladké pružné těsto. Dejte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem.

4 Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů a z každého vytvarujte kulatý bochánek. Potřete je prošlehaným bílkem a posypte sezamem. Položte je na (bambusový) pařák vyložený pečicím papírem a vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte 20–25 minut. Uvařený bochánek při stlačení pruží.

5 Bochánky v půlce prokrojte a naplňte plátky bůčku, pórkem či zelenou částí cibulky, okurkou, chilli papričkou a podávejte s omáčkou char siu.

NĚCO NAVÍC
Bochánky s masem lze doplnit i kvašenými okurkami, zelím či jinou nakládanou zeleninou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit