Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený bůček s bochánky vařenými v páře
Pečený bůček s bochánky vařenými v páře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený bůček s bochánky vařenými v páře

3.1/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5891 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 453 g
Tuky 310 g
Vláknina 74 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Číně sice nemají knedlo-zelo-vepřo, ale zato mají skvělé bochánky s pečeným bůčkem a zeleninou! 

Suroviny

česnek 6 stroužků
drcený
zázvor (čerstvý) 5 cm
nasekaný
shaoxing
třtinový cukr 50 g
skořice 4 svitky
badyán 4 hvězdičky
bůček 800 g
bez kosti a kůže
pórek 1 ks
na delší proužky
na tenké proužky
na tenké proužky
char siu sauce
Na bochánky
droždí sušené 3 ČL
rostlinný olej 1 PL
jarní cibulka 2 ks
bílá část, nadrobno
prošlehaný
sezamová semínka 1,5 PL
opražená

Postup

1

Do pekáčku či zapékací mísy nalijte 500ml vody, přidejte česnek, zázvor, omáčku hoisin, víno, cukr, skořici a badyán. Vložte bůček kůží dolů a nejméně hodinu marinujte.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Pekáček s bůčkem zakryjte poklicí či alobalem a pečte 2 hodiny. Odkryjte, maso otočte kůží nahoru a 30 minut dopékejte.

3

Mezitím připravte bochánky. V míse rozmíchejte sušené droždí, 3 lžíce hladké mouky a 125ml vlažné vody. Zakryjte utěrkou a nechte 30 minut vzcházet na teplém místě. V jiné misce rozmíchejte cukr a olej v 60ml horké vody. Vlažnou směs vlijte ke vzešlému kvásku, přidejte zbylou mouku a bílou část jarní cibulky a dobře promíchejte. Vyklopte na pomoučněný vál a vypracujte hladké pružné těsto. Dejte ho do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout na dvojnásobný objem.

4

Vykynuté těsto rozdělte na 12 dílů a z každého vytvarujte kulatý bochánek. Potřete je prošlehaným bílkem a posypte sezamem. Položte je na (bambusový) pařák vyložený pečicím papírem a vložte do hrnce s vroucí vodou. Vařte 20–25 minut. Uvařený bochánek při stlačení pruží.

5

Bochánky v půlce prokrojte a naplňte plátky bůčku, pórkem či zelenou částí cibulky, okurkou, chilli papričkou a podávejte s omáčkou char siu.

NĚCO NAVÍC
Bochánky s masem lze doplnit i kvašenými okurkami, zelím či jinou nakládanou zeleninou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín